Intalnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina

[2018-12-15]
Persoanele consacrate din zona Bucovina ne-am întâlnit la Botoșani pentru o zi de reculegere, sâmbătă, 15 decembrie 2018, fiind găzduite cu multă bucurie de către Surorile „Fiicele Maicii Domnului a Milostivirii”. La întâlnire am fost prezente circa 30 de persoane. Am ascultat o frumoasă meditație rostită de pr. Grigore Duma, am avut ocazia de a ne spovedi, am participat la Sfânta Liturghie și am încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Grigore Duma ne-a prezenta perioada Adventului într-un mod foarte interesant: ca o internare la spital, timp în care Dumnezeu vrea să ne vindece inima pentru a-l putea primi cu adevărat în ziua de Crăciun. La fel cum la spital avem parte de multe îngrijiri medicale pentru a ne însănătoși, la fel Domnul ne oferă multe instrumente pentru a pregăti calea venirii sale: în primul rând putem să ne unim cu medicul divin, Isus Cristos, primind Sfânta Împărtășanie. Mai apoi, alături de noi îi avem pe îngeri, în special pe îngerul păzitor care ne asistă în drumul nostru de convertire. Urmează superiorii institutului călugăresc și directorul spiritual. Dar și noi trebuie să depunem un efort, fiind fideli rugăciunii și lecturii spirituale, mai ales din Sfânta Scriptură și din Viețile Sfinților.
Părintele ne-a atras atenția asupra unui mare pericol: rutina. La fel cum un bolnav așteaptă cu nerăbdare ziua ieșirii din spital, de multe ori nemaipăsându-i dacă este complet vindecat sau nu, la fel și noi putem aștepta Sărbătoarea Nașterii Domnului purtați de mersul timpului, fără a ne îngriji prea mult de sănătatea noastră sufletească, fiind prinși în vârtejul activităților pastorale, atât de numeroase în această perioadă. Riscăm să pățim asemenea „celui flămând care visează că mănâncă, dar se trezește cu stomacul gol, sau după cum cel însetat visează că bea, dar se trezește frânt și cu gâtul uscat” (Is 29,8).
Pentru a combate rutina este indicat să avem un „plan de Advent”, iar cel mai frumos model ne este oferit de Sfânta Maria Giuseppa Rosselo, fondatoarea Surorilor „Fiicele Maicii Domnului a Milostivirii”, care ne-au găzduit în această zi minunată: „Inima mea este pentru Dumnezeu și mâinile pentru aproapele”. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra noastră, mulțumim Mons. Grigore Duma pentru cuvântul de învățătură, preoților franciscani din Cacica, disponibili pentru spovezi, comunității surorilor din Botoșani pentru că ne-au primit în mijlocul lor și tuturor persoanelor consacrate din zona Bucovina care au răspuns în număr atât de mare la această inițiativă.
Sărbătoarea Nașterii Domnului să ne găsească cu inima curată și vindecată de orice păcat! (sr. Luminița Antonică OP pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 776, Ultimul acces: 2024-05-01 05:14:01