Papa Francisc a transmis personal condoleante la moartea unui bun prieten - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a transmis personal condoleanțe la moartea unui bun prieten

[2018-12-15]
Papa Francisc
Pentru a transmite condoleanțele sale, Papa Francisc l-a sunat personal pe fiul unui prieten din tinerețea sa, Mario Verna, care a murit din cauza bolii Parkinson în ziua de 3 decembrie 2018, în New Jersey. „Suntem la vârsta la care începem să fim chemați înapoi (la Dumnezeu)”, a spus Papa în spaniolă, în conversația telefonică ce a durat 1 minut, și a adăugat că se va ruga la următoarea sa Liturghie pentru cel decedat. Toate acestea le-a declarat fiul dr. Verna, Matthias, în vârstă de 49 de ani, specialist în psihiatrie pediatrică în Scarsdale, New York, pentru publicația „Today”, în ziua de 11 decembrie 2018.

Cei trei fii ai dr. Verna l-au auzit adesea pe tatăl lor povestind despre prietenia strânsă pe care a avut-o cu Jorge Bergoglio, viitorul Papă Francisc, începând din adolescență. Mario Verna și Jorge Bergoglio s-au întâlnit în Buenos Aires, Argentina, într-un grup al Acțiunii Catolice. Prin urmare, în 4 decembrie, Matthias Verna a transmis la Vatican, prin fax, o scrisoare în limba spaniolă, dând datele sale de contact și anunțându-l pe Sfântul Părinte de moartea tatălui său. După mai puțin de 24 de ore, când Matthias era singur, la volanul mașinii sale, a primit un „apel necunoscut”. Era Papa Francisc.
„I-am recunoscut imediat vocea”, a amintit Matthias. „Cât am vorbit cu el, a fost foarte natural, foarte uman și foarte calm.” Papa Francisc i-a spus lui Matthias că își amintește cu siguranță de El Flaco („Slăbuțul”), porecla dr. Verna din tinerețe. „Imediat după ce s-a încheiat apelul telefonic, mi-am simțit picioarele înmuindu-mi-se. Apoi am început să plâng. A fost copleșitor”, a continuat Matthias. „Tatăl meu era cunoscut pentru ospitalitatea sa și pentru abilitatea sa de a relaționa cu toți cei care ne treceau pragul ușii. Era de asemenea cunoscut pentru surprizele sale. Pentru noi, acest omagiu adus de Papa a fost ultima sa mică surpriză”, a adăugat Matthias.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 729, Ultimul acces: 2024-04-30 02:58:30