Ziua Familiei marcata la Sabaoani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Familiei marcată la Săbăoani

[2019-01-01]
În sărbătoarea „Sfânta Familie”, din ziua de 30 decembrie 2018, în biserica „Sfântul Mihail Arhanghelul” din Săbăoani, Preasfințitul Aurel Percă alături de preoții Wilhelm Dancă, Fabian Doboș, Ștefan Lupu și alți preoți invitați, a prezidat Liturghia în cadrul căreia mai multe familii au celebrat împlinirea a 50 de ani sau mai mult de căsătorie, iar o familie a sărbătorit 68 de ani.

La predică Preasfințitul Aurel a ținut să sublinieze că secretul unei familii așa cum este cea din Nazaret este iubirea. Rugăciunea este cea care unește pe soți și copii, ea este cea care întărește familia. Acolo unde credința este alimentată de rugăciune, totul merge mai departe. Virtuțile: credința, iubirea și speranța, susținute de înțelegere, dialog, bucuria de a fi împreună, de a asculta, răbdarea, timpul petrecut împreună sunt cele de care avem nevoie ca familia să fie unită. Un element esențial subliniat a fost acela că familia este marea școală întemeiată de Dumnezeu pentru a educa tinerii și a transmite tot patrimoniu pentru a fi oameni de bază.
Valeria Dascălu, primar al localității, alături de consiliul local, a înmânat familiilor sărbătorite un cadou și un buchet de flori. Familiile participante au primit de asemenea câte un exemplar al cărții Istoria catolicilor din Săbăoani, al cărei coautor este un fiu al satului, părintele Fabian Doboș. La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh și decan Irinel Iosif Iosub a mulțumim tuturor. (Camelia Fechetă pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4400, Ultimul acces: 2023-06-01 03:43:17