Patriarhul Ecumenic: In anul 2019, iubirea sa invinga indiferenta fata de semeni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Ecumenic: În anul 2019, iubirea să învingă indiferența față de semeni

[2019-01-02]
de Gheorghe Anghel

În discursul său din prima zi a anului, rostit în Sala Tronului, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat nădejdea ca în anul 2019 iubirea să triumfe în fața indiferenței față de semeni.
Cuvântul la început de an a fost rostit imediat după binecuvântarea „Vasilopitei”, un cozonac preparat conform tradiției grecești, în prima zi a noului an.
El a transmis urări de bine pentru Anul Nou tuturor fiilor Patriarhiei Ecumenice și a făcut referire la activitatea rodnică desfășurată în anul care a trecut.
Sanctitatea Sa a evidențiat că în 2018, la fel ca și în ceilalți ani, Patriarhia Ecumenică a promovat dialogul cu lumea contemporană.
Sanctitatea Sa a subliniat că Biserica lui Hristos poartă grijă de păstoriții ei, „aude strigătul celor osteniți și împovărați”, celor care sunt „victime ale violenței, exploatării și discriminării” și se luptă ca să ofere alinare, pace și speranță.
În discursul său, Patriarhul Ecumenic a evidențiat cele două aniversări importante din anul 2018: împlinirea a 70 ani de la adoptarea declarației drepturilor omului și de la înființarea Consiliului Mondial al Bisericilor.
De asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a amintit de iubire creștină atât de mult practicată în Biserica lui Hristos.
În grija centrală a Bisericii Mamă, a spus Patriarhul Ecumenic, anul trecut a fost apărarea păcii și dreptății. El a remarcat că trebuie să existe astfel de inițiative la nivel global.
În prima zi a anului 2019, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. Gheorghe” din Fanar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1259, Ultimul acces: 2021-03-07 00:34:03