La final de an, PS Iustin a multumit lui Dumnezeu pentru darul Centenarului: Catedrala Nationala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La final de an, PS Iustin a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul Centenarului: Catedrala Națională

[2019-01-01]
de Gheorghe Anghel

În noaptea dintre ani Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului, a slujit în Catedrala din Baia Mare și a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul Centenarului, și anume Catedrala Mântuirii Neamului.
„Suntem datori să Îi mulțumim lui Dumnezeu fiindcă am reușit să pregătim Centenarul Marii Uniri precum și un mare dar de Centenar, și anume Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus ierarhul celor prezenți la catedrală.
Lăcașul din Dealul Arsenalului – București a fost sfințit în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Ideea contruirii acestui edificiu datează încă din timpul regalității ca omagiu adus soldaților care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă pentru integritatea statală și națională a României. Proiectul s-a concretizat la peste 100 ani distanță.
De asemenea, Preasfinția Sa a făcut referire în cuvântul său și la alte realizări din cadrul eparhiei.
„Totodată ne-am îngrijit de lucrarea cu tinerii și persoanele în vârstă, și, pe cât ne-a fost cu putință, de protejarea familiei”, a spus Preasfinția Sa.
Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții de la strana Catedralei Episcopale, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Catedrala a fost neîncăpătoare, credincioși de toate vârstele au venit să se roage împreună cu chiriarhul locului pentru trecerea în noul an civil.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3184, Ultimul acces: 2023-06-01 03:44:49