Sf. Antipa de la Calapodesti a fost pomenit la manastirea ridicata in satul natal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sf. Antipa de la Calapodești a fost pomenit la mănăstirea ridicată în satul natal

[2019-01-10]
de Iulian Dumitrașcu

Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești a fost pomenit joi la Mănăstirea care îi poartă numele, ridicată în satul natal din județul Bacău.
Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de un sobor de clerici, condus de Arhim. Laurențiu Popa, starețul Mănăstirii Stănișoara.
După citirea textului biblic, Arhim. Laurențiu Popa a surprins în omilia rostită aspecte din viața Sfântului pomenit astăzi.
Starețul Mănăstirii Stănișoara a evidențiat că urmare a vieții sale virtuoase, călugării ruși de la mănăstirea „Sfântul Panteleimon”, din Sfântul Munte Athos, l-au trecut pe Sfântul Antipa de la Calapodești în Mineiul rusesc pe luna ianuarie, ziua 10.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în calendar în anul 1992, cu pomenire în ziua chemării sale la Domnul: 10 ianuarie.
După slujbă, toți credincioșii prezenți au primit pachete alimentare, apoi a fost organizată o agapă creștină.
Pelerinii care vizitează așezământul monahal au posibilitatea de a se închina la o icoană în care sunt păstrate fragmente din moaștele Sfântului ocrotitor, precum și la crucea sa de călugărie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1748, Ultimul acces: 2024-03-24 10:59:03