8 citate remarcabile din opera teologica a Sfantului Grigorie de Nyssa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

8 citate remarcabile din opera teologică a Sfântului Grigorie de Nyssa

[2019-01-10]
de Iulian Dumitrașcu

Un citat surprinde mai mult de 1000 de cuvinte. Vă recomandăm opt citate din opera teologică a Sfântului Grigorie de Nyssa, pomenit în 10 ianuarie, care vă pot conduce spre un restart sau progres al vieții duhovnicești la început de an.
„Sfânta Euharistie este începutul îndumnezeirii noastre”.
„Fiecare din noi este pictorul propriei vieți. Sufletul nostru este ca o pânză; virtuțile sunt culorile; Iisus Hristos este modelul pe care trebuie să-L pictăm”.
„Făcătorul de pace este cel care dă pacea altuia, însă n-ar putea-o împărtăși cineva altuia dacă n-ar avea-o el însuși”.
„Deci aceia sunt fericiți, cei care nu se lasă prinși cu repeziciune în mișcările pătimașe ale sufletului, ci se adună în ei înșiși prin rațiune, aceia care-și slăbesc pornirile cu frâul rațiunii nu-și lasă sufletul să fie purtat înspre neorânduială”.
„Mila este împreună-pătimirea iubitoare cu cei chinuiți de dureri”.
„Dacă ai primit pe Dumnezeu în tine și te-ai învrednicit să fii fiu al Lui, atunci arată că în tine se află Cel Ce te-a născut”.
„Viața veșnică și veselia negrăită din ceruri o dăruiește harul Duhului, dar vrednicia de a primi darurile și de a se bucura de har o dă dragostea de osteneli a credinței”.
„Cel ce dorește a se face casnicul cuiva trebuie să ia prin imitare chipul aceluia al cărui casnic se face. Drept aceea, e de trebuință ca și aceea care dorește să fie mireasa lui Hristos să se facă, după putere, asemenea frumuseții lui Hristos prin virtute. Căci nu se poate uni cu lumina niciodată cel ce nu se luminează de lumina aceea”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 400, Ultimul acces: 2021-04-17 18:24:40