Luna pentru Viata 2019: Au inceput pregatirile la Iasi, Botosani si Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Luna pentru Viață 2019: Au început pregătirile la Iași, Botoșani și Neamț

[2019-01-10]
de Sorin Ionițe

Luna pentru Viață 2019 se va desfășura în perioada 1-31 martie 2019, având tema „Unic din prima secundă”. Pregătirile pentru evenimente au început deja la Iași, Botoșani și Neamț cu o serie de seminarii.
În perioada 9 – 11 ianuarie 2019, Departamenul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară trei seminarii de formare în Iași (9 ianuarie), Botoșani (10 ianuarie) și Neamț (11 ianuarie).
Training-urile sunt dedicate organizatorilor regionali ai Campaniei Luna pentru Viață 2019, ce va avea ca punct culminant Marșul pentru Viață din 23 martie 2019.
Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!
Seminariile de formare se intituleaz㠄Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”. Sunt susținute de Sorina Hîngănescu, referent în cadrul Departamentului Pro Vita și Coordonator al Lunii pentru Viață de la Iași, și Alexandra Nadane, Președinte al Asociației România pentru Viață de la București.
„Scopul întâlnirilor este dezvoltarea culturii pentru viață în zona Moldovei, prin creșterea nivelului de informare în societate în ceea ce privește problematica pentru viață și prin dezvoltarea mișcării pro-viață în comunitățile locale”, a declarat Sorina Hîngănescu pentru Basilica.ro.
La seminarii participă preoți, tineri, reprezentanți ai societății civile, cadre didactice, lucrători sociali și personal medical.
Obiectivele acestor activități sunt creșterea gradului de informare și stimularea activităților pro-viață în comunitatea locală:
„Obiectivele concrete sunt, pe de o parte, creșterea gradului de informare pe temele: criza de sarcină; alternative la avort; sindromul post-avort; sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, indiferent dacă au păstrat copilul sau au făcut avort; istoria avortului în lume și în România; istoria mișcării pentru viață din lume și din România; iar, pe de altă parte, stimularea activităților pro-viață în comunitatea local㔠a spus Sorina Hîngănescu.
Unic din prima secundă
Tema Lunii și a Marșului pentru Viaț㠄Unic din prima secund㔠este o referință la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu.
În martie se vor organiza în România și Republica Moldova evenimente dedicate recunoașterii, prețuirii și protejării vieții ca dar al lui Dumnezeu.
Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentelor din Arhiepiscopia Iașilor puteți afla pe paginile de Facebook Pro Vita Iași și Marșul pentru Viață Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 453, Ultimul acces: 2021-04-22 08:14:32