Papa intr-o vizita-surpriza la manastirea din Spello - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa într-o vizită-surpriză la mănăstirea din Spello

[2019-01-12]
vizita Papei
Agenda goală de vineri dimineață, 11 ianuarie, prevestea că ceva se pregătește și că Papa va fi prins de vreo activitate în afara programului obișnuit. Și de fapt, încă din zori a mers spre localitatea Spello, provincia de Perugia, pentru a le vizita pe clarisele din mănăstirea de claustrare de la Vallegloria.

O vizită-surpriză cu caracter strict privat, departe de aparate foto și video, pe care a anunțat-o abia după-amiază directorul ad interim al biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti, explicând în mod concis că prezența Papei în mănăstire a fost o încurajare pentru „surorile din claustrare și pentru viața contemplativ㔠și că Pontiful „a împărtășit Euharistia, rugăciunea și pâinea” cu călugărițele. Nu este prima dată când întâlnește clarisele din Vallegloria: la 25 august 2016, cu ocazia Jubileului Extraordinar al Milostivirii, primise în Vatican călugărițele și a celebrat cu ele Liturghia în Casa Santa Marta. Cu acea ocazie, Papa le-a încredințat constituția apostolică Vultum Dei quaerere ca reprezentante ale persoanelor consacrate de clauzură din toată lumea.
Vizita de astăzi a fost așadar un mod de a întoarce vizita din vara de acum doi ani. După cum informează Vatican News, care prezintă mai multe detalii despre surpriza făcută de Pontif, surorile așteptau să îl primească pe Episcopul de Foligno, Mons. Gualtiero Sigismondi, care trebuia să celebreze Liturghia. În schimb, pe la 9 dimineața, l-au văzut pe Papa Francisc în fața porții mănăstirii. Este inutil să se descrie uimirea și entuziasmul călugărițelor. Pe lângă celebrarea euharistică, Papa a împărtășit cu ele și un moment de dialog liber și informal, mulțumindu-le pentru slujirea adusă Bisericii cu rugăciunea. Apoi s-a așezat la masă pentru prânz, înainte de a se întoarce în Vatican pe la ora 16.00. Papa Francisc a voit să lase în iminența sărbătorilor patronale și o binecuvântare specială pentru întreaga Dieceză de Foligno.
Numai Episcopul Sigismondi știa dorința Pontifului, care a sfidat zăpada și frigul pentru a le întâlni pe surori: „Papa mi-a dezvăluit de mai multe ori ideea, apoi am înțeles că vizita luase formă pentru că, la ultima noastră întâlnire, mi-a arătat că știe exact distanța și timpul de parcurs al călătoriei la Spello! În ajunul Crăciunului am aflat programul și această bucurie pe care nu puteam să o împărtășesc nimănui, dar care a marcat toate celebrările din aceste zile.” Despre bucurie de nedescris vorbesc și clarisele, prin intermediul abatesei mănăstirii, maica Chiara Moscetti, care, comentând întâlnirea cu Episcopul de Roma pentru canalul Tv2000, a spus: „Ni s-a părut că suntem ca magii, când au văzut steaua. Și el, cu pontificatul său și cu magisteriul său, continuă să ne lumineze… Cu mare simplitate Papa s-a așezat la masă cu noi și pentru că nu îl așteptam, nu pregătisem nimic special, dar el s-a dovedit încă o dată părinte și păstor.”
Pontiful le-a dat claustratelor un sfat, mai povestește maica Moscetti: acela de a verifica mereu viața de unire cu Domnul cu viața fraternă și viceversa, pentru că una nu o exclude pe cealaltă. Și, înainte de a-și lua rămas bun, le-a încredința și o misiune specifică: aceea de a se ruga pentru Biserică și pentru tineri, mai ales în vederea iminentei ZMT din Panama de la sfârșitul lunii ianuarie. (material Vatican Insider, tradus de pr. Mihai Pătrașcu pentru InfoSapientia.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 444, Ultimul acces: 2021-04-09 14:22:07