Intalnire a unui grup de tinere despre Ziua Mondiala a Tineretului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnire a unui grup de tinere despre Ziua Mondială a Tineretului

[2019-01-11]
În intervalul 9-11 ianuarie 2019, la mănăstirea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret a avut loc o întâlnire cu tema: „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!” (Lc 1,38), aceeași temă a Zilei Mondiale a Tineretului care sa va desfășura în Panama la sfârșitul acestei luni. Astfel am putut experimenta în mod anticipat spiritul acestui eveniment la care, din motive obiective, nu putem participa: am citit mesajul Sfântului Părinte adresat tinerilor din lumea întreagă, am descoperit logoul, imnul și viețile sfinților patroni ai ZMT, am meditat fragmentul evanghelic al Bunei-Vestiri și ne-am rugat rugăciunea oficială a ZMT.

Întâlnirea a început miercuri seară, 9 ianuarie, cu rugăciunea Vesperelor și recitarea sfântului Rozariu, iar mai apoi am vizionat un reportaj prin care eram invitate să ne dăm jos măștile, să fim autentice, fără a ne modela după placul altor persoane. Trebuie să învățăm să fim sincere cu noi însene pentru că Dumnezeu ne iubește așa cum suntem. A doua zi a început cu Sfânta Liturghie, Laudele și lectio divina. Am meditat fragmentul Bunei-Vestiri (Lc 1,26-38) după care am avut un timp de reflecție personală, fiind ajutate de câteva întrebări. Ne-a impresionat mult faptul că Sfânta Fecioară Maria, la vârsta pe care majoritatea dintre noi o avem acum (14-16 ani), a știut să răspund㠄da” lui Dumnezeu, crezând cu tărie că totul este posibil la el și acceptând astfel invitația la bucurie. Căci bucuria adevărată naște în momentul în care acceptăm voința Domnului în viața noastră.
Prin diferitele activități desfășurate în echipe am reușit să ne cunoaștem mai bine între noi și să descoperim darurile pe care fiecare le-a primit de la Dumnezeu. Totodată am descoperit detalii din viața câtorva patroni ai ZMT din acest an: Sfânta Roza de Lima, Sfântul Martin de Porres, Sfântul Juan Diego și Sfântul José Luis Sanchez del Rio. A treia zi am învățat Imnul ZMT și am aflat câteva curiozități legate de Sfânta Fecioară Maria de la Guadalupe care i-a apărut Sfântului Juan Diego, precum și istoria „Medaliei Miraculoase”, pe care am primit-o ca amintire la sfârșitul acestor minunate zile petrecut împreună cu Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret. (Flavia, Daria și Paula pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 346, Ultimul acces: 2021-04-01 22:29:25