PF Lucian Muresan despre vizita Papei Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Lucian Mureșan despre vizita Papei Francisc

[2019-01-11]
Cardinalul Lucian Mureșan
„Vizita Sfântului Părinte Papa Francisc ne umple inimile de bucurie.” Cu aceste cuvinte își începe mesajul Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice, despre vizita Papei Francisc în România, mesaj pus sub motoul „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”. Vizita Papei va avea loc între 31 mai și 2 iunie 2019, și spre deosebire de ultima (și prima) vizită a unui Papă, din 1999, aceasta nu va fi limitată doar la București.

„Pentru toți credincioșii catolici este un semn de neprețuită comuniune cu Urmașul Sfântului Petru care prezidează în caritate comuniunea Bisericii Catolice. Legătura cu Sfântul Părinte, urmaș al lui Petru, conferă sensul unității Bisericii Universale. Mizăm astfel pe o legătură spirituală sfințită în România de fidelitatea credincioșilor în timpurile grele ale persecuției. În acest sens, pentru Biserica Română Unită, Greco-Catolică, întâlnirea cu Papa Francisc primește o încărcătură simbolică foarte profundă”, citim în mesajul președintelui Conferinței Episcopale Române. „De la începutul pontificatului său, Sfântul Părinte vorbește în favoarea spiritului de dăruire, a carității și respectului ca temei al dreptății. În societatea de azi avem nevoie în primul rând de regăsire interioară. Necesitatea întâlnirii aproapelui devine și pentru noi o chemare în spiritul căreia vom încerca să ne pregătim pentru marea întâlnire de la sfârșitul lunii mai.”
La final PF Lucian amintește locațiile cunoscute ale așteptatului moment: „Vizita Papei Francisc din acest an primește în mod evident amprenta pastorală mult așteptată de toți catolicii din patria noastră. În afară de București, Papa va merge la Iași și la Blaj, dar se va ruga și la sanctuarul Maicii Preacurate de la Șumuleu Ciuc. Sperăm, așadar, ca prezența în România a Urmașului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun și valoros în favoarea țării și a binelui comun. Să putem regăsi voința dialogului între Bisericile creștine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor firești ale Creației lăsate de Dumnezeu.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 339, Ultimul acces: 2021-04-22 03:52:57