Primele cursuri de formare din 2019 pentru preotii Eparhiei de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primele cursuri de formare din 2019 pentru preoții Eparhiei de Oradea

[2019-01-11]
Catedrala din Oradea
Primele cursuri de formare spirituală pentru preoți din acest an, organizate cu binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, au loc pe 28-29 ianuarie a.c., la Zalău (Pensiunea „Colț de Rai”). Cursurile vor fi moderate de un cunoscut călugăr franciscan italian și se adresată tuturor preoților din Eparhia Greco-Catolică din Oradea.

Potrivit p. Antoniu Chifor, Vicar cu preoții în Eparhia de Oradea, organizator al evenimentului, „cursurile vor fi ținute de pr. prof. Roberto Giraldo, directorul Institutului de Studii Ecumenice «San Barnardino» din Veneția, franciscan al Conventului „San Francesco della Vigna”, care va fi însoțit de pr. Vasile Barbolovici, paroh al Parohiei Greco-Catolice Române de Veneția-Mestre”.
Părintele prof. dr. Roberto Giraldo s-a născut în 9 august 1944. Dorind să își dedice viața Bisericii, cercetării teologice și ecumenismului, a îmbrățișat viața monahală în cadrul Ordinului Franciscan, fiind hirotonit preot în 14 iunie 1970. Din anul 1996 a devenit director al Institutului de Studii Ecumenice „San Bernardino” din Veneția, parte integrantă a Facultății de Teologie a Universității Pontificale „Antonianum” din Roma. Pe 30 ianuarie 2011, Preasfințitul Virgil Bercea i-a oferit părintelui prof. Roberto Giraldo demnitatea de arhimandrit, iar în data de 10 februarie a aceluiași an a fost promovat ca profesor extraordinar de Congregația pentru Educație Catolică din Vatican. În data de 1 noiembrie 2012, Senatul Universității din municipiul Pitești i-a oferit titlul de Doctor Honoris Causa.
Dat fiind faptul că locurile sunt limitate, cei interesați sunt rugați să ia legătura personal cu pr. Antoniu Chifor sau să se înscrie pe adresa de email a Vicariatului pentru preoți din Eparhia de Oradea, până la 23 ianuarie 2019. (Biroul de presă al Eparhiei de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 364, Ultimul acces: 2021-04-17 00:46:55