ZMT Panama: vor participa circa 200 de mii de tineri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT Panama: vor participa circa 200 de mii de tineri

[2019-01-11]
logo ZMT 2019
Au început să apară cifrele oficiale ale Zilei Mondiale a Tinerilor, din Panama, cu tema „Iată slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău”, răspunsul Preacuratei Fecioare Maria la chemarea lui Dumnezeu, despre care ne relatează Evanghelia după sfântul Luca, capitolul 1, versetul 38. Astfel, la cea XXXIV-a ediție a ZMT, din 22-27 ianuarie, vor participa peste 200 de mii de tineri proveniți din 155 de țări, inclusiv din România. De asemenea, 100 de tineri indigeni din cele cinci continente, vor participa la propria reuniunea mondială, cu desfășurare între 16 și 19 ianuarie, urmând ca, din 23 ianuarie, să se alăture tinerilor reuniți în Panama.

Într-un recent interviu pentru Vatican News, purtătorul de cuvânt al Zilei Mondiale a Tinerilor, Giancarlo Candanedo, a relatat despre pregătirile în curs, spunând că rugăciunea se află pe primul loc pe lista activităților pregătitoare. „Nu putem uita că acest eveniment reprezintă o provocare foarte mare pentru o națiune mică, precum a noastră”, a spus el, specificând că Sfântul Părinte a dorit să încredințeze această responsabilitate nu doar țării lor, ci întregii Americi Centrale și întregului episcopat, adăugând că nu vor să îl dezamăgească pe Pontif. La pregătirile pentru apropiata Zi Mondială a Tinerilor participă și guvernul panamez care, pentru prima oară în istoria Zilei Mondiale a Tinerilor, a creat o structură administrativă în măsură să ajute la organizarea evenimentului.
Purtătorul de cuvânt al ZMT din Panama a vorbit despre energia și entuziasmul care au caracterizat pregătirile privind primirea Papei Francisc, în planul securității și al etapelor din programul vizitei, totul fiind aproape pregătit. De asemenea, sunt gata kiturile pelerinilor – care vor conține Rozarii, realizate artizanal la Betleem, de familii fără posibilități materiale; vor fi circa 1 milion cinci sute de mii Rozariile realizate la Betleem. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 366, Ultimul acces: 2021-04-22 03:56:12