Servant Leadership – Conducere prin slujire: curs la Centrul iezuit din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Servant Leadership – Conducere prin slujire: curs la Centrul iezuit din București

[2019-01-15]
Într-o lume preocupată de interesul propriu și meticulos concepută pentru a ne face să funcționăm într-o vrie continuă, conducerea prin slujire este privită deseori cu suspiciune și cinism. Ca o voce ciudată în sălbăticie, ea este vizibil diferită de alte abordări ale conducerii, datorită alegerii deliberate a nevoilor oamenilor înaintea celor proprii. Conducătorii prin slujire iau zilnic decizii conștiente de a-și folosi talentele pentru creșterea subalternilor în primul rând, a organizației în al doilea rând și a lor în ultimul rând. Acesta este probabil motivul pentru care câștigă apreciere în multe organizații moderne. Astăzi, acea voce ciudată din sălbăticie a devenit o voce mult mai familiară și mai puternică în cadrul comunităților și organizațiilor.

În vederea promovării acestui tip de conducere, prin slujire, Centrul „Pedro Arupe” al Iezuiților din București, în colaborare cu Cornel Bărbuț, Ciprian Bradu, Claudia Stan și Marius Taloș, organizează un curs în lunile ianuarie și februarie, adresat tuturor celor interesați, dar mai ales celor care lucrează în organizații sau au funcții de responsabilitate. Se va desfășura la Centrul „Pedro Arrupe” din București, sector 4, str. Maior Ilie Opriș nr. 54, înscrierile făcându-se la servantleadership@iezuiti.ro, taxa de participare pentru întregul curs fiind de 100 de lei. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica (26 și 27 ianuarie, respectiv 9 și 10, 23 și 24 februarie), de la ora 9 la ora 16. Programul începe cu o prezentare a temei, urmată de primul atelier; o pauză de masă și al doilea atelier. Fiecare atelier are alocate două ore.
Redăm temele celor șase întâlniri cu scurtele lor prezentări: SLUJIRE (Puterea: prilej sau ispită? Scopuri vs. Mijloace; Slujitor de bunăvoie sau silit de împrejurări?); AUTENTICITATE (Selfie fără self? Cum poți citi o față din „profil”? Corporate index: „nu știu”, „nu pot”, „am greșit”); RELAȚIONARE (Comunic: cum, cu cine și de ce? Relație toxică? Plan de „evacuare”; ME -> WE – Identitate personală și corporativă); CURAJ MORAL (Risk management: curajul prudenței; Conflictul – un rău necesar; Discernământ: „foarfec㔠sau „scotch”); MOTIVAȚIE SPIRITUALĂ (De la Matrix la Patrix; „Cât suflet pun” și „cât pun în suflet”? Chemat sau angajat: de ce mă dau jos din pat?); INFLUENȚĂ TRANSFORMATOARE (Tribal leadership: între boss și gheboss; Motivație: motor pe față sau pe spate? Un alt fel de: a sluji, a conduce, a fi).

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1090, Ultimul acces: 2024-04-16 04:28:12