Creste numarul femeilor britanice de peste 50 de ani ce vor FIV - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Crește numărul femeilor britanice de peste 50 de ani ce vor FIV

[2019-01-17]
Clinicile de fertilizare in-vitro (FIV) din Marea Britanie ajută din ce în ce mai mult femei de peste 50 de ani să conceapă copii, deoarece în prezent nu există limită legală de vârstă pentru acest tratament. „De la femei se așteaptă să înghesuie multe în 15 ani – între 25 și 40 de ani -, inclusiv cariera, găsirea unui bărbat și avutul copiilor”, a declarat dr. Nick Macklon, director al Clinicii pentru Femei din Londra, conform The Daily Mail. „Tehnologia disponibilă lungește acest interval. Credem că o limită de vârstă fixată la 54 de ani este rezonabilă.” Femeile sunt expuse unui risc mai mare de avort spontan, de naștere prematură sau de copii morți dacă momentul concepției are loc după menopauză, care, la femeile britanice, apare în medie la vârsta de 51 de ani. Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor, o organizație profesională britanică, recomandă femeilor să aibă copii la vârsta de 20-35 de ani, femeile cu vârstă de peste 40 de ani fiind considerate cu risc mai mare de sarcină cu complicații.

Dr. Macklon a explicat că la clinica sa, femeile de peste 50 de ani sunt rugate să confirme cu un obstetrician că sunt apte și sănătoase pentru sarcină, circumstanțele lor medicale și sociale fiind de asemenea evaluate. De trei ani politica clinicii admite femeile până la 55 de ani la tratamentul de FIV, în această perioadă Clinica pentru Femei din Londra acceptând 26 de femei cu vârste cuprinse între 51 și 54 de ani. Dr. Marco Gaudoin, directorul medical al Centrului de Medicină Reproductivă din Glasgow, Scoția, a declarat pentru The Daily Mail că vârsta maximă de 55 de ani a Clinicii pentru Femei a fost stabilită de comitetul de etică, dar că ar lua în calcul și femei până la 60 de ani dacă sunt bine din punct de vedere mental și fizic, cerând comisiei de etică să analizeze cererile. Dr. Gaudoin a spus că este „sexist” să se creadă că femeile mai în vârstă nu pot avea copii, când bărbații de aceeași vârstă pot.
Biserica Catolică susține că tratamentul de fertilizare in vitro este imoral, deoarece separă actul procreării de actul marital dintre soț și soție. Congregația pentru Doctrina Credinței (CDC) a emis în 2008 o instrucțiune care a fixat norme privitor la tratarea infertilității, scriind că tehnicile medicale legate de fertilitatea trebuie să respecte dreptul la viață și la integritate fizică a fiecărei ființe umane, de la concepție la moarte naturală, unitatea căsătoriei și cerința ca „procrearea unei persoane umane să fie aibă loc ca rod al actului conjugal specific iubirii dintre soți”. De asemenea, CDC a subliniat că, chiar și în cazul tratamentelor moderne de FIV, numărul de embrioni sacrificați pentru a obține sarcina rămâne ridicat, iar embrionii cu defecte sunt aruncați. „Biserica recunoaște legitimitatea dorinței de a avea un copil și înțelege suferința cuplurilor care se luptă cu probleme de infertilitate”, scrie CDC. „O astfel de dorință nu ar trebui să depășească demnitatea fiecărei vieți umane până la punctul de supremație absolută. Dorința pentru un copil nu poate justifica” producția „de copii, la fel cum dorința de a nu avea un copil nu poate justifica abandonul sau distrugerea unui copil odată ce acesta a fost conceput.”
Pentru ca în Marea Britanie să existe o limită de vârstă pentru tratamentul de FIV, Departamentul de Sănătate ar trebui să schimbe legea. Alternativ, Autoritatea pentru Fertilizare și Embriologie Umană ar putea emite recomandări care să le spună clinicilor să nu depășească o anumită vârstă. În 2009, o femeie britanică a dat naștere la vârsta de 66 de ani, după ce a fost supusă tratamentului de fertilizare în Ucraina. În iulie 2018, o femeie în vârstă de 58 de ani a plătit 4.500 de lire sterline pentru a fi supusă unei FIV în India, deoarece clinicile britanice au refuzat-o din cauza vârstei ei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1125, Ultimul acces: 2024-03-27 03:37:16