Episcopii columbieni deplang atacul de astazi cu explozibil - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii columbieni deplâng atacul de astăzi cu explozibil

[2019-01-18]
Conferința Episcopală Columbiană a criticat în termeni duri actul terorist ce a avut loc astăzi la Școala Națională de Poliție „General Santander”, din Bogota, care a provocat 21 de morți. Cel puțin 68 de persoane au fost rănite, conform ultimelor informații. „Respingere totală a tuturor formelor de terorism și violență! Deplângem situația și continuăm să căutăm pacea prin dialog, reconciliere și dreptate socială. Solidaritate cu poliția națională și cu familiile victimelor.” Aceste sentimente au fost exprimate de Arhiepiscopul Oscar Urbina Ortega de Villavicencio, președintele Conferinței Episcopale.

Conform informațiilor date pe moment publicității de autoritățile columbiene și de presa locală, vineri dimineața un bărbat pe numele lui José Aldemar Rojas Rodriguez s-a prezentat la intrarea în Școala de Poliție, unde avea loc o ceremonie de decorare de ofițeri și cadeți. Bărbatul conducea o mașină plină cu explozibili. Un câine a detectat prezența substanțelor explozive, iar agenții i-au cerut șoferului să iasă din mașină. În acel moment însă, bărbatul a accelerat, intrând cu mașina într-un zid și declanșând astfel explozia.
Secretarul general al Conferinței Episcopale, Mons. Elkin Fernando Álvarez Botero, Episcop auxiliar de Medellin, a afirmat: „Apelul Bisericii este la unitate într-un proiect de pace pentru țară și pentru combaterea terorismului. Aceasta înseamnă respingerea totală și conștientizarea faptului că violențele nu rezolvă nimic. Suntem șocați și oferim rugăciunile noastre pentru victime și pentru întreaga țară. Terorismul este o cale spre moarte, oroare, distrugere. Nimic nu se realizează prin violență și prin acte de terorism.” Și a reiterat că atacul a fost unanim condamnat, la nivel național și internațional.
Share

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1053, Ultimul acces: 2024-03-27 12:21:09