Mai sunt doua luni pana la Marsul pentru Viata 2019: „Unic din prima secunda” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mai sunt două luni până la Marșul pentru Viață 2019: „Unic din prima secundă”

[2019-01-23]
de Iulian Dumitrașcu

Marșul pentru Viață va avea loc anul acesta în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.
În București, Marșul pentru Viață va fi organizat de Asociația Studenți pentru viață.
Scopul
Potrivit Elizei Cloțea, președintele Asociației Studenți pentru viață, prin tema de anul acesta se dorește o prețuire a darului vieții la justa lui valoare.
„Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și caracteristici fizice și psihice unice. Mai mult decât atât, el este un suflet unic, creat de Dumnezeu și cu o menire foarte specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui”.
„Cu toții am început viața la fel: scriitori, pictori, medici, savanți, arhitecți, iar prin fiecare din aceștia țara noastră și întreaga umanitate se ridică și putem duce mai departe ceea ce ne-a fost oferit cu atâta dragoste de Dumnezeu”, a spus Eliza Cloțea.
Ediția 2019 a Marșului pentru viață militează și pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, a adăugat președintele Asociației Studenți pentru viață.
„Este un lucru firesc să îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi și să oferim femeilor în criză de sarcină sprijinul de care au nevoie pentru a trece cu bine peste situația dificilă pe care o întâmpină, iar Marșul pentru viață oferă ocazia ideală pentru a transmite acest mesaj de solidaritate și iubire”.
Eliza Cloțea a prezentat și câteva dintre activitățile pro-viață desfășurate în întreaga lună martie, numită Luna pentru viață:
„Proiecții de film pro-viață, conferințe pe această temă, ateliere de alcătuit pancarte cu mesaje pro-viață pentru marș, competiții sportive de caritate a căror donații vor sprijini femei în criză de sarcină, «Flori pentru mămici» – o acțiune prin care voluntarii oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la maternitate, ateliere de citit povești pro-viață și multe altele”.
Identitatea vizuală
Elementele de identitate vizuală ale Marșului pentru viață 2019, coverul pentru paginile și profilurile de Facebook și bannerul web, pot fi descărcate din galeria foto de mai jos, iar rama pentru Facebook poate fi încărcată de aici.
Anul trecut, în pofida vremii nefavorabile, Marșul pentru Viață intitulat „O lume pentru viaț㔠s-a desfășurat în 300 de localități din România și Republica Moldova.
Cinci mii de persoane la Marșul pentru viață din București | Mărturia lui Aurelian Temișan despre nașterea sa
Marșul pentru viață pe mapamond
Evenimente asemănătoare au avut loc recent în alte părți ale lumii.
Marșul pentru viață din Washington a adunat în 18 ianuarie sute de mii de susținători pro viață, printre care s-au aflat și reprezentanți ai vieții publice și politice.
Cu câteva zile mai devreme, în 13 ianuarie, alte câteva mii de persoane au participat la Marșul pentru viață de la Chicago, potrivit Eyewitness News.
Aproape opt mii de persoane au manifestat și în Paris împotriva avortului, informează France Info.
În Germania, Marșul pentru viață va fi organizat la Berlin în 21 septembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 979, Ultimul acces: 2023-09-28 23:39:06