Episcopia de Balti: Va fi reluata publicarea revistei „Biserica Basarabeana” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia de Bălți: Va fi reluată publicarea revistei „Biserica Basarabeană”

[2019-01-23]
de Gheorghe Anghel

Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălți, întrunit marți, 22 ianuarie 2019, la reședința eparhiei, a acceptat propunerea Preasfințitului Părinte Antonie de a relua tipărirea publicației „Biserica Basarabeană”.
Procedura de constituire și înregistrare a publicației la instituțiile abilitate ale Republicii Moldova va fi coordonată de Preasfințitul Părinte Antonie.
Revista „Biserica Basarabean㔠a apărut în perioada 1941-1942 sub coordonarea Episcopului Partenie Ciopron care îndeplinea la acea vreme și funcția de locotenent de Episcop al Hotinului.
Episcopia de Bălți, cu sediul în orașul Bălți, este fosta Eparhie a Hotinului, înființată la 8 martie 1923 în cadrul României Mari.
Aceasta a fost reactivată în 14 septembrie 1992.
Alte hotărâri
De asemenea, în cadrul ședinței consiliului s-a hotărât convocarea Adunării Eparhială a Episcopiei de Bălți în data de 7 februarie 2019 și a fost aprobată ordinea de zi.
Consiliul a aprobat propunerile Preasfințitului Părinte Antonie de a dinamiza activitățile sociale, culturale și cele cu tineretul în cadrul Episcopiei de Bălți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 937, Ultimul acces: 2023-09-28 11:33:11