Episcopia Covasnei va infiinta un asezamant dedicat monahiilor inaintate in varsta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia Covasnei va înființa un așezământ dedicat monahiilor înaintate în vârstă

[2019-01-22]
de Gheorghe Anghel

Înființarea Așezământului monahal „Sfântul Ierarh Doctor Luca al Crimeei”, destinat îngrijirii monahiilor în vârstă și a celor care au nevoie de sprijin, a fost prima propunere pe ordinea de zi din cadrul ședinței Adunării Eparhiale de sâmbătă, 19 ianuarie 2019.
Așezământul este prevăzut să funcționeaze în cadrul Mănăstirii Izvorul Mureșului din jud. Harghita.
Pe lângă înființarea așezământului, în plenul Adunării Eparhiale prezidate de Preasfințitul Părinte Andrei, au fost formulate mai multe propuneri de proiecte pentru anul în curs, proiecte ce vizează păstrarea identității românilor din cele două județe ale țării.
Astfel, a fost propusă înființarea de asociații comunitare și de tineret pentru păstrarea „identității spirituale, culturale românești în contextul actual tot mai marcat de pierderea acestor valori”.
Adunarea eparhială este un organism deliberativ ce are drept competență discutarea și rezolvarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2646, Ultimul acces: 2024-07-20 12:30:00