Romfilatelia va omagia 160 de ani de la unirea principatelor printr-o emisiune de marci postale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Romfilatelia va omagia 160 de ani de la unirea principatelor printr-o emisiune de mărci poștale

[2019-01-22]
de Gheorghe Anghel

Cu ocazia aniversării 160 ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia, Romfilatelia va introduce miercuri în circulație emisiunea de mărci poștale Unirea Principatelor Române, 160 de ani.
Colița dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, este ilustrată cu o litografie care prezintă deschiderea lucrărilor Adunării Legislative a Principatelor Unite (29 februarie 1860), în prezența lui Alexandru Ioan Cuza, alături de un portret al domnitorului și stemele Moldovei și Țării Românești.
Între coarnele bourului de pe stema Moldovei se regăsește o stea perforată, care reprezintă un element de siguranță al timbrului, informează Romfilatelia.
Emisiunea de mărci poștale este completată de 400 plicuri echipate cu colița emisiunii.
Pe plicul „prima zi” este redată Proclamația lui Alexandru Ioan Cuza către Adunarea Electivă a Țării Românești (10 februarie 1859), în care domnitorul se referă la semnificația Unirii.
Documentul este validat cu sigiliul Principatelor Unite și semnătura autografă a domnitorului.
Pe ștampila „prima zi” sunt reproduse elementele emisiunii de mărci poștale „Principatele Unite” (1862), respectiv stemele Moldovei și Munteniei și goarna poștală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2023-09-20 15:26:44