Mangaiere, speranta si ajutor de la voluntarii Paraclisului CMN pentru pacientii Centrului Sf. Nectarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mângâiere, speranță și ajutor de la voluntarii Paraclisului CMN pentru pacienții Centrului Sf. Nectarie

[2019-01-22]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au vizitat sâmbătă pacienții Centrului de îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București, cărora le-au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu și le-au dăruit fructe și iconițe.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că voluntarii vin în vizită la acest centru de cel puțin două ori pe lună pentru a le oferi un sprijin pacienților internați aici.
„Acești pacienți au mare nevoie de afecțiune, de un cuvânt de încurajare pentru a trece mai ușor peste problemele cu care se confruntă în lupta lor cu această boală nemiloasă: cancerul. Cu toate acestea, avem multe de învățat de la acești oameni”.
„Ei privesc totul cu resemnare și se gândesc că Mare este Dumnezeu și de aici pornește toată filozofia vieții și care, de multe ori, ne pune si pe noi să ne gândim dacă chiar avem probleme, Ne gândim la fiecare greutate, că vai ce greu ne este, însă nu este chiar așa”.
„Acești oameni, deși au probleme, sunt liniștiți, se roagă la Dumnezeu și își pun nădejdea în Dumnezeu și acest lucru ni l-au arătat și astăzi când noi am venit cu frumoase poezii. Am mers din salon în salon și le-am recitat poezii scrise de poetul nostru național, Mihai Eminescu. Am venit și cu mici daruri: le-am adus fructe și iconițe cu sfinții români”.
Oana Elena Doru, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat: „Această activitate este benefică pentru ei, deoarece le calcă cineva pragul și ei simt bucurie pentru această vizită pe care o primesc. O considerăm ca pe o datorie a noastră pe acest pământ pentru că vom da răspuns mai târziu pentru ceea ce am făcut în viața aceasta”.
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 863, Ultimul acces: 2023-09-23 08:49:31