Copiii Centrului de zi „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din Galati au fost serviti de Arhiepiscopul Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Copiii Centrului de zi „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din Galați au fost serviți de Arhiepiscopul Dunării de Jos

[2019-01-18]
de Iulian Dumitrașcu

Copiii Centrului de zi „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din Galați au fost serviți joi, la masa de prânz, de Arhiepiscopul Casian.
Ei au avut bucuria de a fi serviți de Arhiepiscopul Dunării de Jos urmare a participării lor la Sfânta Liturghie oficiată de ierarh la hramul parohiei gălățene din cartierul Micro 21 care deține centrul social.
Serbarea protectorului spiritual al parohiei a început în seara de ajun prin oficierea Vecerniei cu Litie și a Acatistului Sfântului Cuvios Antonie cel Mare și a continuat a doua zi prin Sfânta Liturghie.
În timpul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul a împărtășit cu Sfintele Taine un grup de copii ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 „Ion Luca Caragiale”, instituție ce se află în apropierea parohiei.
Copiii sunt integrați în cadrul centrului de zi al parohiei, unde, după programul școlar, își fac temele, se joacă, participă la diferite activități și primesc masa de prânz.
În acest centru ocrotit de Sfântul Antonie cel Mare își desfășoară activitatea 50 de copii selectați în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, ei primind, pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească și sprijin în efectuarea temelor primite pentru acasă.
În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața curată și învățăturile Sfântului Antonie cel Mare, un ascet reprezentativ pentru duhul vieții călugărești.
La final, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii trecuți la Domnul, dar și pentru vrednicii de pomenire ierarhi Chesarie Păunescu al Dunării de Jos și Antonie Plămădeală, Mitropolit al Ardealului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 977, Ultimul acces: 2024-03-28 10:48:47