ZMT 2019: Papa Francisc a ajuns in Panama - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT 2019: Papa Francisc a ajuns în Panama

[2019-01-23]
întâmpinat în Panama
Ultima oară când un Papă a coborât dintr-un avion pe solul Republicii Panama a fost acum 36 de ani. Era 5 martie 1983, iar Papa era Ioan Paul al II-lea. Lumea era dominată de SUA și USSR, iar Motorola lansa primul telefon mobil, foarte diferit de cel pe care unii probabil citesc acum aceste rânduri. Miercuri, 23 ianuarie 2019, din avion a coborât Papa Francisc, după circa 13 ore de zbor și cu 6 ore decalaj de fus orar. Astfel că, normal, Papa Francisc arăta obosit la coborârea din avionul Alitalia, unde a fost întâmpinat de președintele panamez Juan Carlos Varela Rodríguez și de prima doamnă.

Cu capetele aplecate au ascultat imnurile naționale ale celor două state, Sfântul Părinte dând apoi mâna cu diversele autorități prezente. Forțele de securitate l-au condus după aceasta pe Sfântul Părinte spre mașina care îl aștepta să îl ducă la Nunțiatura Apostolică, aflată la circa 28km de aeroport. Dar pe când să intre în mașină, Papa s-a întors și a salutat mulțimea care se agita frenetic pentru a-i atrage atenția, în ciuda temperaturii de 33 de grade și a umidității mari din atmosferă. Atunci fața i s-a schimbat dramatic. La vedea chipurilor zâmbitoare și entuziaste (plus copilașii frumoși îndreptați spre el din toate direcțiile), Papa a devenit brusc animat, de parcă s-ar fi trezit atunci. Orice semn de oboseală a dispărut, fluturându-și mâna, îmbrățișând, binecuvântând și radiind de plăcere.
Joi, programul Papei începe de dimineață. Primul moment este la palatul prezidențial, pentru vizita de curtoazie și întâlnirea cu autoritățile locale, respectiv cu membrii corpurilor diplomatice. De asemenea, de la 11.15, va avea o importantă întâlnire cu Episcopii din America Centrală, după care va lua masa de amiază. Dar apogeul zilei, cel puțin din punctul de vedere al tinerilor, va fi ceremonia de deschidere a Zilei Mondiale a Tineretului, pe Campo Santa Maria di Antigua, unde va ține un discurs. (după materialul semnat de Seán-Patrick Lovett pentru Vatican News)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 901, Ultimul acces: 2023-09-19 10:19:18