Arhiepiscopul de Panama despre ZMT 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul de Panama despre ZMT 2019

[2019-01-23]
Arhiepiscopul José Domingo Ulloa Mendieta de Panama
„Dumnezeu, prin succesorul lui Petru, a privit la Panama cu milostivire infinită, redându-i esența sa originală: să fie punct de întâlnire, de unitate și de fraternitate, să fie punte pentru toți.” Astfel își începe Arhiepiscopul de Panama, Mons. José Domingo Ulloa Mendieta, reflecția sa despre Ziua Mondială a Tineretului, începută deja în Panama, reflecție publicată în L’Osservatore Romano și tradusă de pr. Mihai Pătrașcu pentru InfoSapientia.ro.

„Decizia Papei Francisc de a ne alege ca sediu al Zilei Mondiale a Tineretului marchează o cotitură incredibilă, nu numai pentru Panama, ci pentru toată regiunea centro-americană, care a trăit momente extraordinare de comuniune eclezială, ca pregătire pentru această sărbătoare a tinerilor. Trăim o ZMT inedită: sediul său nu este o țară, ci toată regiunea! Am pregătit-o și acum o vom celebra, ca o singură regiune. Mulțumim Papei Francisc, pentru că ne-a oferit oportunitatea prețioasă de a fi capitala tineretului lumii, dar mai ales pentru că ne-a permis să pregătim și să organizăm o zi a periferiilor, proces în care am prezentat figura Fecioarei Maria ca model al vieții de credință pentru tinerii din lume, și în care îngrijirea casei noastre comune a fost una din temele cele mai aprofundate.”
Prelatul mai spune că între 22 și 27 ianuarie, orașul Panama va fi o mare „casă de rugăciune și de promovare creștină”, în care cuvântul lui Dumnezeu va răsuna „în fiecare moment și în fiecare loc”. Și continuă cu entuziasm: „Dumnezeu ne oferă o oportunitate de aur: să putem trăi procese pentru a evangheliza și pentru a ieși evanghelizați, conform stilului propriu al unui tineret bucuros și sigur că știe unde și-a pus inima sa. Tinerii sunt protagoniștii care pot contribui la transformarea situațiilor de nedreptate și de fărădelege cu bucuria Evangheliei. Suntem convinși că după Ziua Mondială a Tineretului vom avea tineri care vor merge cu curaj în întâmpinarea altor tineri care s-au îndepărtat, care trăiesc în situație de vulnerabilitate, de risc social, pentru a le arăta cu bucurie că există o altă realitate, că există speranță în mijlocul durerii și al suferinței.”
La finalul mesajului, Mons. Ulloa Mendieta scrie: „Fie ca această primăvară pentru Biserică și pentru societate să vină chiar din Panama și să fie un semn important al binecuvântării pe care am primit-o de când credința a ajuns în acest istm prin intermediul Fecioarei Maria, cu titlul de Santa María la Antigua. Acum mai mult ca oricând trebuie și vrem să fim această Biserică în ieșire, care merge în periferiile existențiale și geografice, pentru a arăta iubirea și milostivirea lui Dumnezeu, prin angajarea și protagonismul tineretului nostru.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 902, Ultimul acces: 2023-09-29 08:26:06