Papa Francisc: Voi merge in Japonia in noiembrie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Voi merge în Japonia în noiembrie

[2019-01-23]
conferință de presă în avion
Papa Francisc a spus că în luna noiembrie a acestui an va merge în Japonia, îndemnându-i pe oamenii de acolo să se pregătească. Afirmația a fost făcută în timpul zborului spre Panama, ca răspuns la o întrebare pusă de un jurnalist japonez care l-a întrebat pe Sfântul Părinte dacă are în plan o călătorie în țara sa. Pontiful a spus că a dorit să meargă și în Irak, dar că Episcopii locului i-au spus că nu ar fi sigur pentru el pe moment.

Un alt jurnalist i-a oferit Papei o fotografie cu un tânăr migrant ce a murit pe mare, care își avea foaia matricolă cusută în hainele proprii. Pontiful a fost vizibil emoționat, spunând că dorește să vorbească despre aceasta în călătoria de întoarcere. Într-un răspuns la o întrebare pusă de un reporter al canalului italian de televiziune TG1, despre zidurile înălțate pentru a opri migranții în Tijuana, pe granița dintre Mexic și Statele Unite, Sfântul Părinte a spus că frica ne face nebuni și a sugerat lectura editorialului din L’Osservatore Romano intitulat „I muri della paura” („Zidurile fricii”).
Directorul interimar al biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti, răspunzând întrebărilor puse de jurnaliști, a afirmat despre călătoria apostolică în Japonia că este „în faza de studiere. Așa după cum a mai spus deja cu alte ocazii, Sfântul Părinte dorește mult să meargă în această țară. Privitor la o posibilă vizită în Irak, nu sunt întrunite în acest moment condițiile necesare pentru o vizită a Sfântului Părinte, după cum a susținut deja și Cardinalul Pietro Parolin la întoarcerea sa din vizita pe care a făcut-o în respectiva țară în decembrie 2018.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 980, Ultimul acces: 2024-07-12 11:10:37