Marturii pro-viata ale preotesei Florica Ichim: Si noi trebuia sa fim avortati! Cate generatii anihilam? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mărturii pro-viață ale preotesei Florica Ichim: Și noi trebuia să fim avortați! Câte generații anihilăm?

[2019-01-24]
de Sorin Ionițe

Preotul Dumitru Ichim, fost paroh la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Kitchener, Canada, a publicat joi pe pagina personală de Facebook câteva mărturii ale soției sale în care Florica Ichim povestește cum atât ea cât și părintele au fost la un pas de a fi avortați.
Poeta Florica Ichim a plecat la cele veșnice în 2010, fiind răpusă de leucemie.
Pe continentul american au avut loc de la începutul anului numeroase manifestări pentru viață, luna ianuarie fiind dedicată luptei pentru protejarea copiilor nenăscuți. În acest context, Părintele Dumitru a publicat mărturia preotesei și semnalul de alarmă pe care l-a tras aceasta în legătură cu amploarea avortului:
„Privesc la o fotografie de familie: soțul meu, eu și cei șase copii ai noștri. Dacă soțul meu sau eu am fi fost avortați, niciunul din acești copii nu ar fi existat. Și nici viitorii copii ai copiilor noștri.
Oare câte generații anihilăm când ucidem „doar un embrion”? Și ce ar fi devenit pruncii pe care nu i-am lăsat să se nască?”.
Mărturiile preotesei publicate joi dimineață au primit sute de aprecieri și distribuiri.
Și în România și Republica Moldova au loc anual manifestări pro-viață. Anul acesta Marșul pentru Viață va fi organizat în peste 500 localități sâmbătă, 23 martie 2019.
Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.
Pr. Dumitru Ichim
Pr. Dumitru Ichim, poet, prozator și eseist, s‑a născut în data de 14 august 1944, în comuna Dărmănești, județul Bacău. A urmat Seminarul teologic de la Mănăstirea Neamț (1959‑1964). Este licențiat al Institutului Teologic din București (1968).
În 1974 s-a stabilit în Canada. A fost căsătorit cu poeta Florica Bațu și au avut 6 copii. Din 1978 a fost preot paroh la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Kitchener, Ontario, unde a contribuit la înființarea Centrului Cultural Românesc și la ridicarea unei noi biserici ortodoxe române.
Lupta cu leucemia
Presbitera Florica Ichim a plecat la cele veșnice în 2010, fiind răpusă de leucemie.
Povestea ei este foarte cunoscută datorită fiicei sale, Cristina, care a făcut turul Canadei de pe coasta de Vest până la cea de Est, dorind să-și scape mama bolnavă de leucemie. Cu ajutorul fondurilor obținute au fost făcute numeroase cercetări.
La momentul aflării diagnosticului (1988), medicii i-au acordat șanse de viață Florică Ichim de doi ani și jumătate, dar a mai trăit 22 ani.
Cristina Ichim a continuat lupta și după moartea mamei sale făcând studii la Universitatea din Toronto și cercetări pentru aflarea unui remediu contra leucemiei.
Lupta Cristinei cu leucemia a fost recunoscută oficial de Canada. Ziua ei de naștere, cea în care a terminat turul pe rotile al Canadei, a fost decretată Zi națională pentru lupta împotriva leucemiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 469, Ultimul acces: 2021-04-09 03:59:47