Dealul Patriarhiei: Coroane de flori la statuia celui care a infaptuit Unirea Principatelor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dealul Patriarhiei: Coroane de flori la statuia celui care a înfăptuit Unirea Principatelor

[2019-01-24]
de Sorin Ionițe

După slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Patriarhală istorică, Patriarhul României, Președintele țării, Președintele Academiei Române, clericii și autoritățile prezente au mers la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru a-i aduce un omagiu celui care a înfăptuit Unirea Principatelor Române în urmă cu 160 ani.
Ceremonia depunerii de coroane a început cu intonarea Imnului Național.
Evenimentele dedicate Unirii Principatelor au continuat în clădirea Palatului Patriarhiei cu Sesiunea solemnă de comunicări științifice organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română.
Momentul crucial pentru înfăptuirea Unirii de bază din 24 ianuarie 1859, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al țării Românești, s-a desfășurat într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 507, Ultimul acces: 2021-04-18 06:56:10