Papa Francisc: Sa mentinem vie amintirea Holocaustului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Să menținem vie amintirea Holocaustului

[2019-01-27]
Papa Francisc
În 2005, Adunarea Generală a Națiunilor Unite instituia pentru 27 ianuarie Ziua de comemorare a victimelor Holocaustului. Această zi a fost amintită astăzi și de Papa Francisc, aflat în Panama pentru Ziua Mondială a Tineretului. Tradiționala rugăciune „Îngerul Domnului” de la miezul zilei a rostit-o la Casa Bunul Samaritean din Ciudad de Panama. Iată alocuțiunea sa, după traducerea pr. Mihai Pătrașcu, publicată pe Ercis.ro.

Iubiți frați și surori!
Astăzi se celebrează Ziua internațională a amintirii victimelor Holocaustului. Avem nevoie să menținem vie amintirea trecutului, a tragediilor trecute și să învățăm din paginile negre ale istoriei pentru a nu ne mai întoarce să comitem aceleași greșeli. Să continuăm să ne străduim, fără încetare, să cultivăm dreptatea, să facem să crească înțelegerea și să susținem integrarea, pentru a fi instrumente de pace și constructor ai unei lumi mai bune.
Doresc să exprim durerea mea pentru tragediile care au lovit statul Minas Gerais în Brazilia și statul Hidalgo în Mexic. Recomand milostivirii lui Dumnezeu toate victimele și, în același timp, mă rog pentru răniți și exprim afectul meu și apropierea mea spirituală familiilor lor și întregii populații. Aici în Panama m-am gândit mult la poporul venezuelean, cu care mă simt deosebit de unit în aceste zile. În fața situației grave care se trăiește, îi cer Domnului ca să se caute și să se ajungă la o soluție dreaptă și pașnică pentru a depăși criza, respectând drepturile umane și căutând exclusiv binele tuturor locuitorilor țării. Vă invit să ne rugăm, punând această mijlocire sub ocrotirea Stăpânei Noastre de Coromoto, patroana Venezuelei.
Lui Cristos și Fecioarei încredințăm la fel victimele atentatului terorist comis, în această duminică, în Catedrala din Polo, în Filipine, în timp ce era în desfășurare celebrarea Euharistiei. Reafirm reprobarea mea cea mai fermă față de acest episod de violență, care aduce noi dolii în această comunitate creștină, și înalț rugăciunile mele pentru răposați și pentru răniți. Domnul, Principele păcii, să convertească inima celor violenți și să dăruiască locuitorilor din acea regiune o conviețuire senină.
Și astăzi, în ultima zi a Zilei Mondiale a Tineretului, ca ofrandă a Liturghiei au adus o listă de douăzeci de tineri care nu au putut să știe cum se desfășura Ziua Tineretului, prin televiziune, prin radio, tineri elevi ai Școlii de Cadeți de Poliție „General Francisco de Paula Santander”, în Columbia, uciși de ura teroristă. Acești tineri au fost o ofrandă la Liturghie și în amintirea lor îmi permit la acest Angelus să îi numesc, și fiecare în propria inimă, dacă nu cu glas tare în propria inimă, să spună acel cuvânt care se obișnuiește să se spună în aceste instituții atunci când se numește un mort: „prezent”. Fie ca ei să fie prezenți în fața lui Dumnezeu.
Cadet Luis Alfonso Mosquera Murillo; cadet Oscár Javier Saavedra Camacho; cadet Jonathan Efraín Suescón García; cadet Manjardez Contreras Juan Felipe; cadet Juan Diego Ayala Anzola; cadet Juan David Rodas Agudelo; cadet Diego Alejandro Pérez Alarcón; cadet Jonathan Ainer León Torres; cadet Alán Paul Bayona Barreto; cadet Diego Alejandro Molina Peláez; cadet Carlos Daniel Campaña Huertas; cadet Diego Fernando Martínez Galvéz; cadet Juan Esteban Marulanda Orozco; cadet César Alberto Ojeda Gómez; cadet Cristian Fabián González Portilla; cadet Fernando Alonso Iriarte Agresoth; cadet Ercia Sofía Chico Vallejo; cadet Cristian Camilo Maquilón Martínez; cadet Steven Rolando Prada Riaño; cadet Iván René Munóz Parra. Te rugăm, Doamne, să le dai lor pacea, precum și poporului columbian Tu să îi dai pacea! Amin.
[Binecuvântare]
Din nou vă mulțumesc pentru ceea ce faceți aici, este măreț, este foarte frumos. Dumnezeu să vă binecuvânteze și rugați-vă pentru mine. Mulțumesc!

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 253, Ultimul acces: 2021-05-06 15:22:01