Papa Francisc: Cine este semenul? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Cine este semenul?

[2019-01-27]
vizită a Papei
La finalul Zilei Mondiale a Tineretului din Panama, Papa Francisc s-a întâlnit cu persoanele găzduite într-o casă pentru persoanele cu SIDA, reflectând asupra unei întrebări puse lui Isus în Evanghelii: „Cine este semenul meu?” Când Isus a fost rugat să descrie semenul, nu a răspuns cu teorii, nici nu a ținut un discurs înalt, a spus Pontiful la Casa Bunului Samaritean din Ciudad de Panama, pe 27 ianuarie. „În schimb, a spus o poveste – a Bunului Samaritean – un exemplu concret, din viața reală.”

Papa a explicat: „Semenul meu este o persoană, un chip ce îl întâlnesc pe drum, unul care ne face să ne mișcăm și să fim mișcați. Să ne mișcăm din modurile noastre fixe de a acționa și din prioritățile noastre și să fim mișcați atât de profund de ceea ce experimentează persoana încât să ne oprim și să îi facem loc în călătoria noastră.” Și a continuat: „Semenul este deci un chip care în mod minunat ‘încurc㒠viețile noastre, deoarece ne amintește și îndreaptă pașii noștri spre ceea ce este cu adevărat important și ne eliberează de tot ce este banal și superficial în modul în care îl urmăm pe Domnul.”
Papa Francisc a vizitat unul din cele patru centre ale Casei Bunului Samaritean, o organizație caritabilă a Bisericii din Panama ce asistă tineri și adulți săraci, bolnavi de SIDA. „A fi astăzi cu voi, îmi dă un motiv pentru o nouă speranță. Mulțumesc pentru aceasta”, a spus el. Printre cei prezenți la întâlnire au fost aproximativ 60 de tineri care au primit de-a lungul timpului asistență de la Casa Bunului Samaritean, dintre care câțiva i-au oferit Papei mărturiile lor. „Această casă și toate centrele pe care le reprezentați sunt un semn al vieții noi pe care Domnul dorește să ne-o dea”, le-a spus el tinerilor. Explicând că o casă este un loc care necesită cooperare, a spus c㠄nimeni nu poate fi indiferent sau rece, deoarece fiecare este o piatră necesară pentru a construi casa”. Și pentru a face acest lucru este nevoie de harul răbdării și al iertării reciproce. „De câte ori trebuie să iert și să o iau de la început?” a întrebat. „De șaptezeci de ori câte șapte, de câte ori este necesar. Pentru a crea legături puternice este nevoie de încredere cultivată zilnic prin răbdare și iertare.”
Sfântul Părinte a condus apoi rugăciunea Angelus, iar după rugăciune a vorbit despre situația din Columbia și din Venezuela. A spus că s-a gândit mult la oamenii din Venezuela în timp ce era în Panama și că s-a simțit deosebit de unit cu ei în aceste zile. „În contextul situației grave pe care [Venezuela] o traversează, mă rog Domnului pentru o soluție dreaptă și pașnică de depășire a crizei, respectându-se drepturile omului și dorind exclusiv binele tuturor locuitorilor țării”, a spus el. De asemenea i-a invitat pe catolici să se roage prin mijlocirea Fecioarei de Coromoto, patroana Venezuelei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 265, Ultimul acces: 2021-05-17 10:46:00