Celebrari la Roma cu ocazia Octavei de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Celebrări la Roma cu ocazia Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

[2019-01-25]
la Colegiul Pio Romeno
Colegiul Pontifical „Pio Romeno” a celebrat, împreună cu întreaga lume creștină, în intervalul 18-25 ianuarie 2019, „Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor”. Tema Octavei din acest an este: „Dreptatea, numai dreptatea să o cauți” (Dt 16,20). Deschiderea a avut loc în ziua de 20 ianuarie în parohia „Gran Madre di Dio” a Ponte Milvio, Roma, la invitația Mons. Luigi Storto, parohul locului, cu celebrarea Sfintei Liturghii în ritul bizantin. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenți de la Colegiul „Pio Romeno”.

În seara zilei de 22 ianuarie, în biserica Santa Maria in Via Lata, s-a celebrat o Sfântă Liturghie în rit bizantin, prezidată de pr. dr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno”. Răspunsurile au fost date de studenții Colegiului „Pio Romeno”. Încheierea Octavei a avut loc la Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, în seara zilei de 24 ianuarie. Au participat: Liviu-Petru Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun. Din partea Ambasadei României în Italia, a participat George Milosan și Ionuț-Florin URS. Patriarhia Ortodoxă Română a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie de Bogdania Vicarul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, iar din partea comunității romano-catolice a participat pr. Isidor Iacovici, parohul comunității romano-catolice române de la San Vitale. Programul a început, în biserica colegiului, cu Rânduiala Acatistului către Sfânta Fecioară Maria. După aceea, au luat cuvântul PS Atanasie, pr. Isidor și ambasadorul Zăpârțan. Părintele dr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului, a adresat la final un cuvânt de mulțumire.
Începând din anul 1968, Bisericile creștine din întreaga lume celebrează la începutul fiecărui an, pe parcursul a opt zile, în perioada 18-25 ianuarie, o „Octavă de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor”, pe baza textelor elaborate în colaborare de către Comisia „Credință și Constituție” a Consiliului Ecumenic al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. În fiecare an, pregătirea textelor ce însoțesc celebrările ecumenice este încredințat unui grup dintr-o țară diferită. Tema aleasă de comunitatea creștină din Indonezia, vrea să ne trezească conștiința că dreptatea ține și de o mică parte din noi. (Raimondo-Mario Rupp pentru PioRomeno.com)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 340, Ultimul acces: 2021-04-14 04:01:00