Papa Francisc a ascultat spovezi intr-un centru de detentie pentru tineri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a ascultat spovezi într-un centru de detenție pentru tineri

[2019-01-25]
Vineri, 25 ianuarie, Papa Francisc a ascultat spovezi într-un centru de detenție pentru tineri, din Panama, spunându-le tinerilor că au un scop mai mare de urmărit și că este mare bucurie în cer când un păcătos se căiește. În Spovadă, Dumnezeu „nu se uită la niște etichete, ci la fii și fiice”, le-a spus el tinerilor înainte să ofere Sacramentul Reconcilierii.

„Bucuria și speranța fiecărui creștin – a fiecăruia dintre noi și a Papei – vine din experimentarea acestei apropieri a lui Dumnezeu, care privește la noi și spune: ‘Ești parte din familia mea și nu te pot lăsa afară în frig; nu pot să te pierd pe drum; sunt aici, alături de tine'”, se putea citi în discursul pregătit. Centrul de Detenție pentru Minori „Las Garzas de Pacora”, la sub 50km nord-est de Ciudad de Panama, găzduiește 180 de tineri ce nu au putut să participe la Ziua Mondială a Tineretului ce se desfășoară între 22 și 27 ianuarie. Pontiful a vizitat des închisori din Roma și în diverse călătorii, ca semn al uneia dintre faptele de milostivire trupească recomandate de Biserică. A fost însă pentru prima oară când a spovedit într-o astfel de vizită. Doisprezece prizonieri s-au spovedit Papei și altor doi confesori.
Iubirea milostivă a lui Dumnezeu ne ajută să facem faț㠄complexității vieții și fiecărei situații”, le-a spus Sfântul Părinte tinerilor care sunt închiși pentru infracțiuni ce variază de la furt la crimă. Lui Cristos nu îi este teamă să se apropie de păcătoși, a explicat el, „pentru că știe că în cer este mai mare bucurie pentru un singur păcătos convertit decât pentru 99 de drepți ce nu au nevoie de convertire”. Evanghelia este caracterizată tocmai de inima lui Dumnezeu. „Domnul dorește să celebreze când își vede copiii întorcându-se acasă.” Papa le-a mai spus deținuților să respingă vocea interioar㠄ce tot șoptește: ‘nu poți face, nu poți face'” și care „îi bântuie pe cei ce se căiesc de păcatul lor și își recunosc greșelile”. Le-a recomandat să caute și să asculte „de vocile care vă încurajează să priviți înainte, nu de cele ce vă trag în jos”. Cristos „ne provoacă să cerem și să căutăm ajutor atunci când ne punem pe drumul corectării”.
Centrul „Las Garzas de Pacora” este cunoscut în Panama pentru complexul program de reintegrare, care include pregătire vocațională și reabilitare psihologică, sub supervizarea UNICEF. „O societate este rodnică atunci când poate să genereze procese de integrare, de îngrijire, și când încearcă să creeze oportunități și alternative care să dea noi posibilități tinerilor pentru construirea unui viitor prin comunitate, educație și angajare”, a explicat Papa. „Continuați să luptați cu toții, căutând și găsind căile de integrare și de transformare. Domnul vă va binecuvânta, susține și însoți.” Înainte să părăsească centrul de detenție, Papa Francisc a salutat și 30 de deținuți adulți, care au construit confesionalele pentru pelerinii de la ZMT. Vineri dimineața a avut și o întâlnire privată cu 450 de pelerini din Cuba și a discutat cu doi Episcopi din această țară. (Courtney Grogan pentru Catholic News Agency)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 330, Ultimul acces: 2021-04-17 00:58:29