Mitropolitul Basarabiei a primit vizita ambasadorului SUA in Republica Moldova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Basarabiei a primit vizita ambasadorului SUA în Republica Moldova

[2019-01-26]
de Sorin Ionițe

Mitropolitul Petru al Basarabiei l-a primit miercuri, 23 ianuarie 2019, la Reședința Mitropolitană pe Excelența Sa Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.
A fost prima vizită a Excelenței Sale la Mitropolia Basarabiei de la numirea în funcție, informează Biroul de presă al Mitropoliei.
În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe aspecte ce țin de colaborarea dintre Ambasada SUA în Rep. Moldova și Mitropolia Basarabiei.
Înaltpreasfinția Sa i-a urat mult succes în noua misiune diplomatică. Ierarhul a discutat cu Dereck J. Hogan despre realitățile vieții religioase din Republica Moldova și despre istoria bisericii basarabene.
E.S. Dereck J. Hogan discutând cu IPS Petru. ©Mitropolia Basarabiei
Ambasadorul SUA s-a arătat impresionat de întrevedere și a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru primirea călduroasă, exprimându-și dorința de a mai avea și alte întâlniri și de a dezvolta proiecte comune.
Dereck J. Hogan
Dereck J. Hogan este diplomat de carieră al Serviciului Diplomatic Superior al Statelor Unite.
Înainte de a depune jurământul în calitate de Ambasador al SUA în Republica Moldova, a fost Secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.
Dl. Hogan are diplomă de licență de la Universitatea din Pittsburgh și diplomă de masterat în afaceri publice de la Școala Woodrow Wilson a Universității Princeton. Vorbește limbile rusă și spaniolă, este căsătorit cu Anny Hogan și au o fiică pe nume Hannah.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 260, Ultimul acces: 2021-05-06 01:56:18