Preasfintitul Parinte Varlaam catre seminaristii din Bucuresti: Pastrati-va sensibilitatea sufleteasca! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Părinte Varlaam către seminariștii din București: Păstrați-vă sensibilitatea sufletească!

[2019-01-25]
de Sorin Ionițe

Elevii Seminarului Teologic din București au participat vineri, în ziua cinstirii ocrotitorului lor spiritual – Sf. Grigorie Teologul, la Sf. Liturghie oficiată de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul în biserica Mănăstirii Radu Vodă. Ierarhul le-a recomandat să nu-și piardă sensibilitatea și candoarea sufletească:
„Este bine ca într-o lume orientată numai spre consumerism, câștig și pragmatism să vă păstrați sensibilitatea și candoarea sufletească pe care le-a avut Sf. Grigorie Teologul, chiar dacă această sensibilitate, uneori exagerată i-a adus și multă suferință”.
PS Varlaam la hramul Seminarului Teologic din București. ©Luigi Ivanciu/ZL
Preasfinția Sa le-a vorbit despre viața marelui sfânt teolog serbat în data de 25 ianuarie și le-a urat mult succes în pregătirea teologică.
„Această perioadă să fie una de sporire duhovnicească de maturizare duhovnicească și intelectuală”, le-a dorit ierarhul, apoi le-a spus să profite de oportunitățile de studiu pe care le au în Capitală.
„Să vă bucurați de prezența dumneavoastră într-un oraș care nu întinde doar capcane și ispite tinerilor, ci oferă și mari posibilități pentru o pregătire temeinică: biblioteci, muzee, instituții pe care vizitându-le puteți să vă îmbogățiți spiritual și intelectual”, a spus ierarhul potrivit Radio Trinitas.
La finalul slujbei a luat cuvântul Pr. Marian Colțan, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, care a subliniat faptul că anul acesta în cadrul instituției va absolvi prima generație de asistenți medicali.
Părintele profesor a enumerat proiectele viitoare, între care și sfințirea paraclisului seminarului programată pentru 2020.
PS Varlaam împreună cu oborul slujitor și elevii seminariști. ©Luigi Ivanciu/ZL
La slujbă s-au rugat împreună cu profesorii și elevii seminarului bucureștean reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai Inspectoratului Școlar din Sectorul 4.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 268, Ultimul acces: 2021-05-17 10:38:34