Episcopul Ignatie ne spune cum sa dobandim linistea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Ignatie ne spune cum să dobândim liniștea

[2019-01-25]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Ignatie al Hușilor a prezentat în predica rostită joi în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca modul autentic prin care putem dobândi liniștea.
„Nu e nevoie să fugi de oameni ca să câștigi liniștea, e nevoie să fugi de păcat și să faci ordine in interiorul tău ca astfel să se așeze liniștea în interiorul tău. Este o falsă impresie că dacă noi fugim de aglomerația urbană și ne retragem în zone extrem de liniștite, noi am dobândi în chip automat liniștea. Este o iluzie”.
„Liniștea o dobândești când esti împăcat cu tine însuți, dar nu poți face lucrul acesta dacă nu ești împăcat și cu Dumnezeu. Păcatul este sursa propriei neliniști”, a atras atenția Preasfinția Sa.
Ierarhul a slujit la Sfânta Liturghie prezidată de Mitropolitul Andrei, oficiată cu prilejul împlinirii a 70 de ani de viață ai ierarhului ardelean.
După citirea textului evanghelic aferent zilei de joi, Episcopul Hușilor a insistat pe eradicarea păcatului, întrucât „nimic nu înjosește mai mult pe om decât păcatul”, informează Episcopia Hușilor.
„Orice cuvânt denigrator pe care ți-l poate adresa cineva este nesemnificativ în comparație cu cât ne poate dezumaniza, înjosi, cu cât ne poate desfigura demnitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, păcatul”, a adăugat ierarhul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4698, Ultimul acces: 2021-05-10 21:55:27