O EUROPA FARA BARBATI? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O EUROPA FARA BARBATI?

[2019-01-31]
Valorile constituie una din motivatiile care mentin AFR activa. O contra-valoare care necesita sa fie cunoscuta si confruntata e razboiul societatii seculare, si mai ales a celui de tip feminist, impotriva baietilor si a barbatilor. Razboiul feminist impotriva familiei si a casatoriei e mai putin cunoscut, dar continua de citeva decenii. Mai mult cunoscute sunt presiunile pentru liberalizarea avortului si a recunoasterii in spatiul european si la nivel global al unui "drept" la avort. Ofensiva feminismului destructiv impotriva barbatilor si baietilor e mai bine cunoscuta si pronuntata in Scandinavia. Cei care cititi buletinele noastre informative de marti va amintiti ca in ultimii ani in Suedia in unele scoli baietilor din clasele primare li se cere sa poarte ocazional rochite si sa se machieze. Din nefericire, ideile si obiectivele acestei conflagratii s-au extins in tot spatiul european, simtindu-se tot mai pronuntat si in rezolutiile dezbatute ori adoptate in Parlamentul European si Consiliul Europei.

E important sa fim preocupati de ascensiunea secularismului feminist si a agendei lui in Europa? Fara indoiala. Exista dovezi ca feminismul a deturnat miscarea pentru egalitate a femeilor si a transformat-o intr-o miscare impotriva barbatilor, a baietilor, a tatilor si a masculinitatii in general? Absolut.

Subiectul acesta ne-a preocupat de multi ani, nu doar pe noi dar si pe o sumedenie de sociologi, de ambele sexe am adauga, care vad in ascensiunea feminismului secularist un pericol direct la adresa barbatilor si a familiei. Politicile propuse si promovate de politica feminista marginalizeaza in mod intentionat barbatii si baietii, incepind din clasele primare, si continuind apoi in toate sferele sociale.

O carte trage semnal de alarma

O ultima carte care ne-a cazut in mina privind acest subiect e Man Out: Men on the Sidelines of American Life ("Excluderea barbatilor: barbatii marginalizti ai societatii americane"). Autorul e Andrew L. Yarrow, sociolog si cercetator principal la Progrssive Policy Institute din Statele Unite. Cartea a fost publicata la sfartisul anului trecut.

Yarrow nu e un "conservator ingust la minte", un crestin "fanatic" ori "extremist" care se opune egalitatii intre sexe. Asa dupa cum indica pozitia lui si institutia pentru care munceste, Yarrow se autodefineste ca fiind un "progresist", adica o persoana si intelectual care nu simpatizeaza cu cauzele conservatoare ci se identifica cu cele de stinga. La fel, cartea lui a fost publicata de influenta fundatie americana The Brookings Institution din Washington, DC, o fundatie cu inclinatii spre stinga seculara. In ultimii ani, insa, cercetatorii de la Brookings Institution au devenit foarte alarmati de efectele feminismului si secularismului asupra familiei si casatoriei, tragind semnale de alarma. In 2016, de exemplu, in toiul bataliei romanilor pentru reintregirea familiei Bodnariu, Brookings Institution a publicat o carte foarte influenta privind efectele dezastruoase ale feminismului, concubinajului si divortului asupra copiilor.

Putem deci adauga cartea lui Yarrow la aceasta traditie a lui Brookings Institution care continua sa atentioneze asupra impactului destramarii institutiei familiei asupra copiilor. Ceea ce face diferita, insa, cartea lui Yarrow este unghiul pe care autorul si l-a ales pentru a descrie aceasta mare tragedie a societatii americane: declinul masculinitatii in America, interesul in descrestere al barbatilor in a deveni tati, soti, oameni responsabili, de a munci, de a intemeia familii. In ultima jumatate de secol societatea americana, sistemul educational american, mass media, politica sociala, universitatile si institutiile de cercetari au promovat si accentuat ascensiunea fetelor in toate domeniile in detrimentul baietilor. In alte cuvinte, mai toata atentia a fost acordata femeilor si fetelor in timp ce barbatii si baietii au fost neglijati.

Istoria si evolutia acestor politici nefaste sunt descrise cu lux de amanunte de Christina Hoff Sommers in The War Against Boys ("Razboiul impotriva baietilor"), publicata in 2000 si republicata in 2013.

Rezultatul acestor politici, concluzioneaza Yarrow, este expansiunea rapida a unei sub-clase sociale in America: aceea a barbatilor care si-au pierdut interesul in a forma familii si aduce copii pe lume. Este lucrul acesta bun, intreaba Yarrow? Categoric nu.

Yarrow nu exprima doar opinii. Isi fondeaza observatiile pe o sumedenie de studii sociologice publicate in Statele Unite si Europa. De aceea o recomandam fiecarei persoane care e preocupata, la fel ca noi, de dezinstitutionalizarea familei si casatoriei naturale.

Au cartea si ideile lui Yarrow relevanta ori rezonanta pentru Romania? Pentru Uniunea Europeana? Categoric. Sub-clasa de barbati americani care au devenit victime ale feminismului agresiv exista si in Europa. Yarrow discuta subiectul in paginile 200 ale cartii.

O carte critica care feminismul irational

Tot legat de feminism recomandam si cartea publicata anul trecut a lui Mona Charen, Sex Matters: How Modern Feminism Lost Touch with Science, Love, and Common Sense ("Sexul e important - feminismul modern si deconectarea lui de stiinta, dragoste si bunul simt")

Autoarea explica destructivismul feminismului din punctul de vedere al sociologiei contemporane si modul in care de-a lungul ultimei jumatate de secol feminismul a devenit tot mai agresit, irational si destructiv.

Secularismul agresiv al ultimelor decenii si accentuarea ideologiei egalitare radicale au avut si continua sa aibe efecte similare si in Europa la fel ca in America. Periodic, Eurostat emite date statistice privind situatia familiilor in Europa. In mai mult de jumatate din tarile membre in Uniunea Europeana mai multi copii se nasc in familii monoparentale ori in camine unde cuplurile coabiteaza decit in familiile "traditionale" si intacte. Poate fi lucrul acesta bun pentru Uniunea Europeana? Categoric nu. E, deci, nevoie, in opinia noastra, de o accentuare si acceptare tot mai profunda a valorilor traditionale la nivel unional, a responsabilitatii individuale si a revitalizarii institutiei familiei si casatoriei naturale.

Sursa: www.alianta-familiilor.ro


Contor Accesări: 555, Ultimul acces: 2021-09-19 17:19:05