Cateheza biblica la Braila – „Descifrarea Misterului Bibliei” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cateheză biblică la Brăila – „Descifrarea Misterului Bibliei”

[2019-01-31]
În parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila, începând cu noul an se derulează programul catehetic „Descifrarea Misterului Bibliei”, sub egida „Școlii credinței” din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Întâlnirile catehetice au loc duminica, după Sf. Liturghie de la 10.30 și au debutat pe 13 ianuarie, urmând a se încheia pe 28 aprilie. La primele două cateheze, conduse de pr. Francisc Ungureanu, respectiv pr. Emil Moraru, au participat numeroși credincioși din parohie care, cu ajutorul unui manual, al unei hărți, al materialelor video și al explicațiilor preoților, caută să pătrundă în tainele Sfintei Scripturi.

„Interesul pentru cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu nu poate fi decât un semn dătător de speranță pentru creșterea în credință a comunității catolice din Brăila”, scrie parohul comunității brăilene, pr. Cazimir Budău pe pagina de Facebook a parohiei. Descifrarea Misterului Bibliei este un program video-catehetic produs de Ascension Press și prezentat de biblistul Jeff Cavins, tradus în limba română în cadrul Biroului de Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. Programul este dedicat adulților, dar accesibil și tinerilor, și urmărește o mai ușoară înțelegere a Bibliei. Programul se derulează pe parcursul a 8 întâlniri, de câte 60-90 de minute, din care 30 de minute cu suport video.
În Arhidieceza Romano-Catolică de București, parohia din Brăila este prima în care se derulează acest program, urmând ca în februarie cateheza biblică să înceapă și în parohia Sf. Elena din capitală, unde întâlnirile catehetice vor avea loc în perioada 17 februarie – 7 aprilie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 443, Ultimul acces: 2021-09-18 23:57:13