De sarbatoarea ocrotitorului sau spiritual, Mitropolitul Sava al Poloniei a slujit in Catedrala din Varsovia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De sărbătoarea ocrotitorului său spiritual, Mitropolitul Sava al Poloniei a slujit în Catedrala din Varșovia

[2019-01-30]
de Gheorghe Anghel

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a Poloniei, Preafericitul Părinte Sava a liturghisit vineri, 25 ianuarie, în Catedrala din Varșovia, cu prilejul onomasticii, acesta având ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Sava, Arhiepiscopul Serbiei.
Împreună cu Preafericirea Sa au coliturghisit: Arhiepiscopul Alexandru de Gorodnitsky, vicarul Eparhiei de Kiev (Biserica Ortodoxă a Ucrainei – Patriarhia Moscovei) și Episcopul Isaia de Šumperk (Biserica Cehiei și a Slovaciei).
La slujbă au asistat membrii Sfântului Sinod al Bisericii Poloniei, oficialități ale statului polonez și numeroși credincioși.
La final, din partea Sfântului Sinod a vorbit Arhiepiscopul Abel de Lublin și Chelm.
De asemenea, au luat cuvântul Arhiepiscopul Alexandru și Episcopul Isaia.
În cuvântul său, Mitropolitul Sava a făcut referire la misiunea desfășurată de Biserica Poloniei și a apreciat eforturile reunite ale ierarhilor, clericilor și credincioșilor polonezi.
El a mulțumit ierarhilor oaspeți, membrilor sinodului, preoților și credincioșilor polonezi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 421, Ultimul acces: 2021-09-20 02:23:53