Mitropolitul Athenagora al Belgiei a participat la simpozionul dedicat Sfintilor Trei Ierarhi, la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Athenagora al Belgiei a participat la simpozionul dedicat Sfinților Trei Ierarhi, la Galați

[2019-01-30]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Athenagoras al Belgiei (Patriarhia Ecumenică) a participat miercuri, 29 ianuarie 2019, la simpozionul interliceal „Comuniune și comunitate creștină în gândirea Sfinților Trei Ierarhi“, desfășurat la Galați.
Mitropolitul Athenagoras s-a aflat în România în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE) de România la 1 ianuarie 2019, el fiind și reprezentat CROCEU.
Delegațiile CROCEU, COMECE și CEC în vizită la Patriarhia Română
Simpozionul a reunit în amfiteatrul școlii gălățene elevi și profesori seminariști, dar și elevi și cadre didactice din prestigioase licee gălățene, precum Colegiul Național „Vasile Alecsandri“, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu“, Colegiul Național „Costache Negri“, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ și Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ din municipiul Tecuci.
În cuvântul de deschidere adresat celor prezenți, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a evidențiat importanța misiunii Bisericii în rândul tinerilor în societatea de astăzi și a subliniat implicarea și efortul depus de-a lungul timpului, mai ales acolo unde sunt foruri decizionale, pentru transmiterea mesajului creștinilor aparținând diferitelor biserici locale și naționale.
Înaltpreasfințitul Părinte Athenagoras Peckstadt a împărtășit tinerilor aspecte din misiunea desfășurată la Bruxelles și le-a vorbit despre identitatea creștină într-o lume secularizată.
El a apreciat dinamismul și implicarea activă a Bisericii în viața comunității de la Dunărea de Jos, reprezentată și susținută cu mare dăruire de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.
Mitropolitul Belgiei alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos. Foto credit: EDJ
Mitropolitul Belgiei a subliniat faptul c㠄este foarte important pentru tinerii de astăzi să conștientizeze propria lor identitate ortodoxă și mai ales cum să trăiască în duhul ortodoxiei și ceea ce reprezintă pentru ei valorile ortodoxe astăzi”.
„Tinerii de astăzi trebuie să mărturisească valorile credinței noastre și celorlalți care, într-un fel sau altul, ezită să trăiască și să-și asume aceste valori perene ale credinței ortodoxe, pentru că în ziua de astăzi există un mare pericol în ceea ce privește participarea noastră la sfânta biserică și, mai ales, pentru depășirea indiferenței care caracterizează societatea secularizată de astăzi“, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Athenagoras Peckstadt.
La final, toți cei prezenți au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 380, Ultimul acces: 2021-09-20 09:26:13