Episcopii ortodocsi din SUA ingrijorati legat de avort - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii ortodocși din SUA îngrijorați legat de avort

[2019-02-02]
Viața trebuie apărată
„Recunoscând că există cazuri medicale rare, dar grave, în care mama și copilul pot necesita acțiuni extraordinare, Adunarea Episcopilor este profund îngrijorată că luarea vieții nevinovate prin avort a devenit o normă de cultură acceptabilă.” Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a publicat joi, 31 ianuarie 2019, o declarație în care își exprimă îngrijorarea față de avort afirmând „sfințenia vieții bazată pe convingerea fermă că viața începe din momentul concepției”.

Adunarea, care este compusă din toți Ierarhii ortodocși canonici aflați pe teritoriul Statelor Unite, „rămâne fermă în convingerea sa că orice intervenție în dezvoltarea vieții este o problemă serioas㔠și, din acest motiv, participă în mod regulat la diferite evenimente pro viață și „emite declarații pertinente pe această temă”. În declarație se face referire la decizia recentă a Senatului statului american New York (S.240) prin care se permite avortul în orice stadiu al sarcinii, până la momentul nașterii. Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii „denunță categoric aceste evoluții adverse care permit avortul, sub anumite circumstanțe nejustificabile, chiar și în trimestrul al treilea al existenței.”
Adunarea Episcopilor Ortodocși reamintește pe această cale tuturor credincioșilor c㠄Hristos este o rază de speranță în această lume plină de provocări”. În acest sens, „Biserica este întotdeauna pregătită și dispusă să sprijine femeile care iau în considerare avortul să găsească modalități alternative de atenuare a oricărei poveri fizice sau spirituale”. „Biserica este mereu o mamă care iubește, înțelege, hrănește, se roagă și protejează orice viață umană”, se menționează în comunicatul episcopilor din SUA. (Aurelian Iftimiu pentru Basilica.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 706, Ultimul acces: 2023-12-02 04:10:40