A aparut la Sapientia Agenda liturgica 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A apărut la Sapientia Agenda liturgică 2019

[2019-02-02]
Agendă liturgică
La Editura Sapientia din Iași a apărut recent Agenda liturgică 2019, sub coordonarea pr. Cristinel Fodor. Cartea apare în colecția „Liturgie”, în formatul 14Ś20, are 434 pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țara la prețul de 25 lei. Redactată sub coordonarea pr. Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, Agenda liturgică 2019 este un instrument util atât pentru păstorii sufletești și lucrătorii pastorali, cât și pentru orice credincios romano-catolic.

Într-adevăr, Agenda liturgică 2019 cuprinde informații pentru Anul liturgic în curs (Anul C), indicând pentru fiecare zi textele pentru Liturgia cuvântului, pentru formularele de Liturghii, pentru sfinții zilei, pentru Liturgia Orelor etc. O noutate deosebită a acestei Agende liturgice este introducerea textelor pentru novene și rugăciuni specifice unor zile de sărbătoare. Astfel, niciun credincios nu va putea să rateze începutul unei novene sau specificul unei zile de sărbătoare, având rugăciunile așezate pentru fiecare zi. De asemenea, sunt trecute pentru zilele respective indicații utile pentru Prima Vineri din lună, pentru Prima Sâmbătă din lună, pentru Zilele speciale dedicate unor evenimente sau tematici, colecte speciale etc.
Pentru păstorii sufletești, în special, pentru fiecare zi rămâne un spațiu liber pentru a nota intențiile de la Sfintele Liturghii, precum și anumite anunțuri adresate comunității. Ne dorim ca Agenda liturgică 2019 să contribuie la o mai bună trăire liturgică a credincioșilor, în strânsă legătură cu Biserica locală și Biserica universală. (prezentare semnată de pr. dr. Ștefan Lupu)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 683, Ultimul acces: 2023-12-02 12:35:37