A inceput „Tabara din inima satului” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A început „Tabăra din inima satului”

[2019-02-05]
de Sorin Ionițe

„Tabăra din inima satului” a fost deschisă festiv duminică seara în Pensiunea Ana din localitatea Marga, județul Caraș-Severin.
La Marga au loc în perioada 3-8 februarie 2019 sesiuni de formare pentru voluntarii din cadrul proiectului „Tabăra din inima satului” inițiat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de Tineret.
Aceasta este prima etapă a proiectului. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Eparhiei, în perioada iunie-septembrie vor fi organizate tabere de 3-5 zile în cel puțin cinci localități rurale din județ.
Evenimentul de lansare a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de Pr. Mihai Ciucur, inspector social și pentru activitățile cu tinerii, împreună cu Pr. Viorel-Daniel Daia, parohul bisericii din Marga.
La final, Pr. Mihai Ciucur le-a prezentat tinerilor voluntari proiectul Taberei din inima satului.
Trei dintre membrii ATOR Banatul de Munte au primit statutul de formator pentru implicarea în activități de voluntariat, iar alți trei membri statutul de formator asistent.
Sigla Taberei din inima satului. Foto: Episcopia Caransebeșului
Pe parcursul taberei din vară, formatorii vor modera diverse ateliere privind: dezvoltarea personală, educație pentru viață, ateliere artistice, jocuri, concursuri și seri tematice, noțiuni de organizare, monitorizare și evaluare.
Tabăra din inima satului este organizată în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.
Tabăra de formare a voluntarilor se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, al Centrului de tineret Moniom și al Pensiunii Ana din Marga.
Un proiect asemănător celui lansat de Episcopia Caransebeșului este organizat și în Arhiepiscopia Iașilor: Tabăra din pridvorul satului. Voluntarii ATOR Iași au fost premiați pentru acest proiect anul trecut în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 652, Ultimul acces: 2024-03-27 02:05:19