Arhiepiscopul Aradului a participat la sedinta Consiliului National al Rectorilor din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Aradului a participat la ședința Consiliului Național al Rectorilor din România

[2019-02-02]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei al Aradului a participat vineri la ședința inaugurală a întâlnirii din acest an a Consiliului Național al Rectorilor (CNR) din România.
Arhiepiscopul Timotei a fost însoțit de Episcopul vicar Emilian Crișanul.
Evenimentul se desfășoară în Amfiteatrul Complexului M al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în perioada 1-3 februarie, informează Arhiepiscopia Aradului.
Pe ordinea de zi a întâlnirii se află subiecte legate de școlile doctorale, procesul de acreditare și autorizare al programelor de studii, metodologia de ierarhizare și clasificare etc.
Lucrările se desfășoară în prezența Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a secretarilor de stat Gigel Paraschiv, Petru Andea de la Ministerul Educației și Lucian Georgescu și Ciprian Preda de la Ministerul Cercetării și Inovării.
Consiliul Național al Rectorilor
CNR are ca scop asigurarea aplicării în mod unitar a Legii Educației Naționale și altor prevederi normative de profil, precum și asigurarea autonomiei universitare.
CNR reprezintă universitățile acreditate din România, în raport cu autoritățile statului, fiind singurul organism de promovare a intereselor universităților în raport cu acestea, inclusiv în procesul legislativ care afectează educația și cercetarea.
Membrii CNR conlucrează pentru a-și îndeplini responsabilitățile asumate în domeniile de predare, cercetare, promovare a tinerilor cercetători și specialiștilor, educație continuă, transfer tehnologic, schimb de cunoștințe și cooperare internațională.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 662, Ultimul acces: 2023-12-02 00:31:15