Ziua Mondiala a Bolnavului celebrata in Eparhia de Maramures - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Mondială a Bolnavului celebrată în Eparhia de Maramureș

[2019-02-13]
Ziua Mondială a Bolnavului, instituită de către Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1992 și celebrată pentru prima dată în anul 1993 la Lourdes (Franța), se sărbătorește an de an și în Eparhia de Maramureș. Cu acest prilej, în întreaga lume, Biserica organizează momente de rugăciune, precum și acțiuni caritabile prin spitale, cămine de bătrâni, la domiciliul bolnavilor sau a persoanelor aflate în suferință.

Astfel, sâmbătă 9 februarie începând cu ora 10:30, în holul Spitalului Județean „dr. Constantin Opriș” din Municipiul Baia Mare s-a organizat un moment de rugăciune pentru cei aflați în suferința sufletească și trupească. Momentul de rugăciune a debutat prin celebrarea Sfântului Maslu de către pr. can. Emil Gîrboan, protopop de Baia Mare, alături de alți preoți din Eparhie. Pe parcursul rugăciunii a avut loc ungerea cu ulei binecuvântat a credincioșilor prezenți, iar după încheierea oficiului, preoții prezenți au mers în fiecare salon al spitalului ungându-i pe toți bolnavii cu ulei binecuvântat.
Tema sub care s-au desfășurat activitățile ocazionate de cea de-a 27-a Zi Mondială a Bolnavului de anul acesta a fost motto-ul ales de Papa Francisc în mesajul său pentru Ziua Mondială a Bolnavului: „În dar ați primit, în dar să dați” (Mt 10,8). Ziua Mondială a Bolnavului oferă totodată atât prilejul de a crea conexiuni de solidaritate între cei sănătoși și bolnavi cât și ocazia de a reflecta asupra sensului durerii și datoria creștină de asumare a responsabilității pentru persoanele care sunt bolnave, dar și pentru cele care îi ajută.
Evenimentul este organizat anual de către Asociația Medicilor Catolici din România, Filiala Maramureș, președinte, dr. Ilieș Alexandru și Misiunea Greco-Catolică Spitale Baia Mare, administrator parohial, pr. Mihai Șimonca. Cu toții lucrează deopotrivă ca manifestarea să se desfășoare bine, pentru a putea păstra în inimă timp de un an spiritul acestei zile, deoarece cei care lucrează în sistemul sanitar, ziua bolnavului este în fiecare zi, 365 de zile pe an. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 861, Ultimul acces: 2024-04-16 03:35:27