Avortul ramane principala cauza a mortii si in 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Avortul rămâne principala cauză a morții și în 2019

[2020-01-03]
de Sorin Ionițe

Cu toate eforturile organizațiilor pro-viață, dar și ale liderilor religioși din întreaga lume care aduc în atenție constant gravitatea și amploarea avortului, acest procedeu a curmat și în 2019 peste 42 de milioane de vieți, fiind principala cauză a morții în anul care s-a încheiat.
Cele mai recente statistici referitoare la avort aparțin Worldometers care utilizează cifre furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Conform OMS, în fiecare an se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume, aproximativ 125.000 de avorturi pe zi.
Statistica sumbră arată că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.
Potrivit statisticilor existente, din 1958 până în prezent în România au fost înregistrate aproximativ 23 de milioane de avorturi.
„A mai murit o Românie”, este expresia prin care atrăgea atenția asupra acestei statistici sumbre Mitropolitul Ioan într-o pastorală de Crăciun.
În ultima perioadă au apărut tot mai multe voci publice și organizații care militează pentru ocrotirea vieții și semnalează amploarea unei practici care ucide generații.
Este o criză, nu doar moral-spirituală, ci și socială, susțin numeroși lideri religioși, dar și politici, personalități ale vieții publice din toată lumea.
„Fiecare copil are potențialul de a deveni sfânt”, a spus Părintele Patriarh Daniel. „Dacă noi, poporul român, continuăm cu avorturile, câteva milioane până acum din 1960, vom pieri ca popor. Ne aflăm în declin demografic”.
În România, opinia publică a fost sensibilizată și prin Marșul pentru Viață, care a crescut tot mai mult de la an la an. În 2019 s-a înregistrat cel mai mare număr de localități organizatoare de evenimente pro-viață: 667 de orașe și sate în România și Republica Moldova.
Primul Marș a fost organizat la Timișoara în 2008.
În prezent există mai multe asociații pentru viață și câteva centre pentru femeile aflate în criză de sarcină. De menționat sunt Asociațiile „Studenți pentru Viaț㔠și „România pentru Viață”, precum și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București.
Presa națională semnalează că tot mai mulți medici români și instituții medicale refuză avortul la cerere.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 941, Ultimul acces: 2024-04-15 02:14:42