S-a incheiat tabara de iarna de la Val-Morin. Episcopul Canadei a fost alaturi de copii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

S-a încheiat tabăra de iarnă de la Val-Morin. Episcopul Canadei a fost alături de copii

[2020-01-02]
de Sorin Ionițe

Episcopul Ioan Casian a fost prezent în tabăra de iarnă de la Val-Morin, Canada, alături de copii cu vârste între 7-15 ani din mai multe parohii ortodoxe românești.
Tabăra a avut loc în perioada 27-30 decembrie 2019. Cadrul tematic al activităților desfășurate a fost cel al satului românesc și al tradițiilor lui.
Organizați pe grupe cu nume de mănăstiri care să reprezinte provinciile românești – Sihăstria, Cozia, Rohia, Prislop și Dervent, copiii au participat la activități diverse.
Au pictat icoane pe sticlă, au interpretat piese de teatru pe teme creștine și colinde religioase, au vizionat scurt-metraje cu obiceiuri tradiționale românești și au participat la activități sportive de iarnă.
PS Ioan Casian alături de copii la un atelier culinar. Foto credit: Episcopia Canadei
Copiii au avut ocazia să ia parte la cateheze adaptate vârstei lor despre ce înseamnă a fi creștin ortodox, despre icoana Nașterii Domnului și icoana sfinților ocrotitori ai Episcopiei – Maica Domnului, Sf. Ap. Andrei și Sf. Ioan Casian etc.
Din programul taberei nu a lipsit rugăciunea. Copiii iau parte la ceremonialul liturgic alături de PS Ioan Casian. Foto credit: Episcopia Canadei
Tabăra s-a încheiat cu serbarea finală susținută de copii. La final, tinerii au primit diplome de participare, o carte de rugăciuni bilingvă și icoane reprezentative pentru această perioadă, informează Episcopia Canadei.
Tabăra de iarnă a fost organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Canadei cu ajutorul Parohiei Sf. Mina – Lorraine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2757, Ultimul acces: 2023-12-08 15:00:47