Vizita PS Iosif Paulet la Sarata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita PS Iosif Păuleț la Sarata

[2020-01-05]
Așa cum și-a propus păstorul Diecezei de Iași, să cunoască îndeaproape realitatea credincioșilor care i-au fost încredințați, Preasfinția Sa a făcut o vizită surpriză comunității din Sarata, jud. Bacău, celebrând Sfânta Liturghie în cea de-a doua duminică după Crăciun. Vizibil emoționați, credincioșii au participat cu însuflețire la rugăciune și cântare. Au concelebrat preoții Cazimir Biur, Francisc-Lucian Ghervase OFMConv și Vasile Petrișor.

PS Iosif, în cadrul predicii, a vorbit despre Cuvântul făcut trup, explicând de ce Dumnezeu a ales să se facă om. A scos în evidență mai multe posibile răspunsuri pentru întruparea Fiului lui Dumnezeu: pentru a ne arăta cât de mult îi iubește pe oameni; pentru a ne vindeca și salva; pentru a ne arăta cât de mult îl prețuiește pe om. Totodată i-a invitat pe cei prezenți să fie recunoscători Domnului pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra comunității din Sarata.
La sfârșitul Liturghiei, păstorul Diecezei i-a invitat pe credincioși să se oprească pentru câteva momente în biserică, timp în care a purtat cu ei un dialog deschis. În aceste clipe, comunitatea i-a împărtășit Episcopului anumite probleme cu care se confruntă, iar PS Iosif i-a încurajat să rămână credincioși și să se roage pentru păstorii lor. (pr. Vasile Petrișor pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 973, Ultimul acces: 2024-03-28 02:39:42