Postim pentru ca nu numai sufletul sa simta maine bucuria vederii Domnului, ci si trupul nostru – IPS Laurentiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Postim pentru ca nu numai sufletul să simtă mâine bucuria vederii Domnului, ci și trupul nostru – IPS Laurențiu

[2020-01-05]
de Sorin Ionițe

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a vorbit de Ajunul Bobotezei la Sfânta Liturghie despre motivele pentru care această zi, chiar dacă pică duminica, așa cum s-a întâmplat anul acesta, este o zi de post aspru.
„Postul aspru ne pregătește mai mult pentru dezlegarea de mâine, pentru sărbătoarea cea mare”, a spus IPS Laurențiu duminică, 5 ianuarie 2020, în Catedrala din Sibiu.
„Astăzi și noi împreună cu viitorul popor mesianic, cu cei care au primit botezul pocăinței de la Ioan, și noi, în semn de căință, de smerenie, ne dăruim lui Dumnezeu prin această osteneală a noastră, prin această renunțare la anumite mâncăruri pentru ca nu numai sufletul să simtă mâine bucuria vederii Mântuitorului Iisus Hristos în apa Iordanului, ci și trupul nostru”.
„Astăzi și noi îl urmărim pe Sfântul Ioan Botezătorul care acordă un act ritualistic, o adunare în Iordan a celor care își mărturiseau păcatele în vederea iertării lor. Botezul administrat de Sfântul Ioan nu este Botezul creștin, care a fost întemeiat de Mântuitorul după Învierea Sa când i-a trimis pe ucenicii Săi în lume la propovăduire și învățându-i să boteze. Botezul lui Ioan a fost pregătitor”, a subliniat ierarhul.
Programul liturgic la Catedrala mitropolitană din Sibiu continuă în ajunul Bobotezei la ceas de de seară cu slujba Privegherii, iar în ziua praznicului, după Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Laurențiu și toți preoții din Sibiu vor sfinți apa pregătită în Piața Mare din oraș pentru a fi împărțită apoi miilor de credincioși prezenți la slujba din praznicul Botezului Domnului, informează Mitropolia Ardealului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 937, Ultimul acces: 2024-04-09 08:49:20