Suntem datori a implini cuvantul lui Dumnezeu in viata noastra – Arhiepiscopul Ramnicului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Suntem datori a împlini cuvântul lui Dumnezeu în viața noastr㠖 Arhiepiscopul Râmnicului

[2020-01-08]
de Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopul Varsanufie l-a prezentat marți la Râmnicu-Vâlcea pe Sfântul Ioan Botezătorul ca un model de „demnitate”.
„Sfântul Ioan Botezătorul este un model pentru fiecare dintre noi, de smerenie, de credință pentru că el L-a arătat lumii pe Hristos, dar și un model de demnitate, pentru că nu i-a păsat de puterea pe care o avea regele Irod și a ținut să-l mustre pe acesta ca să păstreze legea lui Dumnezeu”.
„La fel și noi suntem datori a împlini cuvântul lui Dumnezeu în viața noastră, pentru a ne arăta prieteni Sfântului Ioan și a ne învrednici de simțirea harului Preasfintei Treimi”, a îndemnat ierarhul.
Arhiepiscopul a liturghisit marți la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea.
IPS Varsanufie a mai spus că prorocul Ioan propovăduia botezul pocăinței.
„El chema la conștientizarea stării păcătoase a tuturor claselor sociale, mustrându-i și îndemnându-i să facă roade vrednice de pocăință pentru întâmpinarea lui Mesia”.
În pofida predicii sale moralizatoare, Sfântul Ioan avea o „atitudine smerită”.
Deși la el veneau mulțimi de oameni, nu s-a socotit pe sine mai mult de cât era, și anume înainte-mergător al lui Mesia, ci a mărturisit: „Vine în urma Mea Cel ce este mai tare decât mine, Căruia nu sunt vrednic, plecându-Mă, să-i dezleg cureaua încălțămintelor” (Marcu 1:7).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 238, Ultimul acces: 2021-04-14 04:20:51