Agheasma Mare la Miercurea Ciuc de Boboteaza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Agheasma Mare la Miercurea Ciuc de Bobotează

[2020-01-08]
de Gheorghe Anghel

Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei a slujit de Bobotează în Catedrala din Miercurea Ciuc.
Catedrala a fost construită între anii 1929-1936 de preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc. Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei.
Catedrala a fost sfințită în data de 8 noiembrie 1936 de Mitropolitul Nicolae Bălan. Foto credit: Episcopia Covasnei.
După liturghie, ierarhul a oficiat Slujba Aghesmei Mari în prezența a numeroși credincioși din oraș.
Agheasmă Mare se consumă dimineața, pe nemâncate, până la Odovania praznicului Botezului Domnului din data de 14 ianuarie, iar în restul anului bisericesc nu se ia decât cu acordul preotului duhovnic. Foto credit: Episcopia Covasnei și Hraghitei.
Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.
La slujba Aghesmei Mari cerem ca apa sfințită să fie „izvor de nestricăciune, dar de sfințenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtarea puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească”. Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei.
Cu Agheasmă Mare sfințesc preoții casele credincioșilor la praznicul Bobotezei, care are o perioadă de preserbare din data de 2 ianuarie și de serbare din data de 6 ianuarie până la 14 ianuarie. Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 243, Ultimul acces: 2021-04-20 01:51:42