Mesajul presedintelui Romaniei cu prilejul instalarii noului Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul președintelui României cu prilejul instalării noului Arhiepiscop Mitropolit de București

[2020-01-13]
Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 11 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul instalării Monseniorului Aurel Percă ca Arhiepiscop Mitropolit de București. „Numirea Înaltpreasfinției Voastre în înalta demnitate de Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, și instalarea ca Arhiepiscop și Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai calde urări de sănătate, pace și sporire duhovnicească în mijlocul credincioșilor pe care, începând cu această zi, îi veți păstori”, citim la începutul mesajului.

Amintim că președintele era așteptat la Liturghia de instalare dar nu a ajuns la eveniment. Mesajul său continuă: „Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al Statului Român, contribuind la dezvoltarea unei societăți democratice, pluraliste, conștiente de rolul său în cultivarea conviețuirii armonioase și pașnice. Am încrederea că veți susține pe mai departe prezența Bisericii, valorile creștine și mesajul Evangheliei în societate, pentru binele comun. Prin consacrarea de astăzi, ați devenit continuatorul unei pleiade de păstori care, prin exemplul unei vieți de slujire dedicate lui Cristos și semenilor, au lăsat o puternică amprentă spirituală asupra comunității romano-catolice din București; o comunitate vie, statornică, ce reflectă mesajul solidarității și al carității.”
Mesajul se încheie astfel: „La început de An Nou și la început de misiune pastorală ca Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, vă rog să primiți, Înaltpreasfinția Voastră, asigurarea respectului meu față de crezul apostolic pe care, cu onoare, îl slujiți. Fie ca valorile creștine să sporească, prin păstorirea Înaltpreasfinției Voastre, în societate și în inimile credincioșilor, să înnoiască speranța într-un viitor mai bun, pentru cei de astăzi și generațiile ce vor veni. Întru mulți și fericiți ani!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 929, Ultimul acces: 2024-04-12 07:28:21